Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAZOVANJE

Međimurska županija osigurala besplatne udžbenike za osnovce

Sveti Martin na Muri
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
23.07.2014.
u 22:45

Predstavljen jedinstven projekt koji će u kriznim vremenima spasiti kućni budžet mnogih obitelji. Primjer će slijediti i Grad Čakovec, koji najavljuje izmjenu odluke o sufinanciranju. Ostaje još riješiti srednjoškolce

U vrijeme kad većina obitelji ima velike probleme s krpanjem kućnih budžeta, kupnja udžbenika za roditelje je vruća tema. To i ne treba čuditi kad se zna da se cijena kompleta udžbenika za osnovnu školu kreće oko 1500 kuna, a za srednje je škole i viša. U Međimurskoj županiji odlučili su i ove godine biti ispred svih. Učenici svih međimurskih osnovnih škola, kojima je Županija osnivač, prvog dana školske godine dobit će sve udžbenike besplatno. To je danas javnosti priopćio župan Matija Posavec, a potez će biti od velike pomoći roditeljima u gospodarski teškim vremenima.

– Svaki učenik će na početku godine dobiveni komplet i zadužiti te ga na kraju godine neoštećenog morati vratiti u školsku knjižnicu. Udžbenike će koristiti više generacija i zato ih učenici moraju čuvati od oštećenja. Roditelji koji su već naručili udžbenike u knjižarama ili kod drugih dobavljača narudžbe trebaju stornirati, a za date akontacije neka kupe radne bilježnice i školski pribor – rekao je Posavec.

Iskorak koji je napravila Međimurska županija u nabavci udžbenika za učenike osnovnih škola potaknuo je i druge da razmišljaju o uvođenju modela koji je predstavio župan Posavec. Prvi su na to reagirali u Gradu Čakovcu. U priopćenju stoji da će Grad već donijetu odluku o sufinanciranju promijeniti kako osnovci s područja Čakovca ne bi bili zakinuti u pravima u odnosu na drugu djecu iz Međimurja. Uvjereni su da će osigurati potreban novac za kupnju svih udžbenika. Ostaje još da se riješi problem udžbenika za srednjoškolce.

>>Bandić: Za osnovnoškolce i iduće godine besplatni udžbenici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije