Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Debata o referendumu

Markić: Građani se mogu ponositi! Blagonić: To je put za totalitarizam

željka markić u ime obitelji
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
27.11.2013.
u 12:23

– Ova zemlja otvorit će put novom totalitarizmu, tu nije riječ o gay brakovima nego o nečemu puno važnijem, riječ je o ljudskom dostojanstvu, kaže Blagonić

Oko predstojećeg referenduma danas su se u studiju Dnevnik.hr-a sučelili Željka Markić iz inicijative 'U ime obitelji' i etnolog i antropolog Sandi Blagonić.

Željka Markić smatra da će Hrvatska 1. prosinca sigurno imati festival demokracije jer je to prvi put da su građani u 23 godine rekli koja im je tema jako važna.

– Prošli smo trnovit put da dođemo do ovoga i građani se mogu jako ponositi ovim. Ovo je velika stvar za Hrvatsku – stav je Željke Markić.

– Ova će zemlja otvoriti put novom totalitarizmu, tu nije riječ o gay brakovima nego o nečemu puno važnijem, riječ je o ljudskom dostojanstvu, smatra Sandi Blagonić.

Cijelu debatu pročitajte ovdje.

>> Burić: 'Protiv' bi bila pobjeda neprirodnog nad prirodnim

>> 'Čak i oni koji su protiv, gay parovima ne bi dali da posvajaju djecu'

Komentara 97

BO
bobo123
12:53 27.11.2013.

Sramotno je da g. Blagonić ovako agresivno nastupa i lažno optužuje nekoga za manipulacije, iako je on taj koji se njima bavi. Smiješno je npr. da pljuje po istraživanju koje mu ne odgovara i tvrdi da njega nitko ne priznaje, iako je to istraživanje objavio profesor s jednog od najboljih svjetskih sveučilišta i izašlo je u prestižnom časopisu! Žalosno je i da ističe svoju doktorsku titulu, jer u Hrvatskoj one nažalost sve manje znače. Možda je dobar u tome čime se bavi, ali kako mu nije neugodno reći da istraživanje nije dobro provedeno, iako je istraživanje prošlo sve provjere?! Čini se da se umjesto znanošću bavi politikom (bio je kandidat SDP-a na izborima), a to nikako nije dobro. Uostalom, naši znanstvenici bi se trebali više baviti znanstvenim radom, pa bi možda bolje znali procijeniti kvalitetu tuđih radova. Kada pogledate osobe koje se kod nas često hvale da su prof. i dr. i provjerite njihove radove na bib-irb-hr, vidite da skoro nitko nema relevantne radove (CC radovi). Sve u svemu, još jedna uvjerljiva pobjeda gđe Markić, iako je ovaj put imala vrlo nervoznog i agresivnog sugovornika, što mu je više puta i rekla.

DU
Deleted user
13:01 27.11.2013.

Svi oni koji se protive referendumu, bilo kakvom, o bilo čemu, ne mogu pričati o demokraciji, jer referendum je najdemokratskiji i najizravniji mogući način izražavanja volje građana. Protivnici najdemoktarskijeg izražavanja mogu dakle eventualno govoriti o nekom obliku totalizma, a to potvrđuje i javno izjašnjavanje o predstojećem referendumu nekih političara (komunizam je školski primjer totalizma). Upravo ovih dana imali smo priliku vidjeti kako to rade demokratske zemlje, primjerice švicarci, koji svako malo imaju neki referendum, a prag za referendum im je 100.000 potpisa iako ih ima 7,3 milijuna (kod nas je prag 450.000 potpisa iako nas ima cca 3 milijuna manje).

DU
Deleted user
12:57 27.11.2013.

ne znam ja kojoj političkoj struji ona pripada, ali inteligentnija je od većine hrvatskih političara, a i ljevičarskih nazovi intelektualaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije