Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČOKOTERAPIJA

Vodič za šoping: Kako za vrijeme sniženja odabrati idealnu garderobu prema tipu građe?

Foto: Shutterstock
1/14
19.12.2018.
u 10:12

Božićno darivanje je iza nas, no blagdani još traju. Uz naš vodič, doznajte koju garderobu odabrati za vrijeme sniženja, a kako biste se riješili nakupljenog blagdanskog stresa, odaberite omiljenu Dorina čokoterapiju i sve će biti lakše

Blagdani još nisu gotovi, iako su Božić i najluđa noć u godini iza nas. Sad su krenula sezonska sniženja, a gotovo sve trgovine nude popuste na svoje kolekcije, stoga je ovo idealno vrijeme za odabrati novu garderobu.  Uz naš mali vodič doznajte kako se odjenuti prema tipu građe, a ako vam ide na živce obilaziti trgovine lijepo se zavalite u trosjed, pozovite prijateljicu i uz čašu omiljenog vina i nekoliko kockica Dorina čokolade isprobajte sve moguće kombinacije koje već imate kod kuće i dokažite da možete biti modna kraljica i sa starim komadima odjeće. Ako ipak kao većina žena smatrate da u ormaru nemate baš ništa za odjenuti, stignete otići u najbliži šoping centar i odabrati komade koji će laskati vašoj figuri. Bitno je znati koji ste tip građe kako biste istaknuli svoje adute i prikrili sitne nesavršenosti.

JABUKA GRAĐA

Za žene koje su u gornjem dijelu malo punije odnosno nemaju izražen struk, a imaju vitke noge, stilisti savjetuju da odaberete tajice koje ćete upotpuniti tunikom. Birajte V izrez koji će vas „otvoriti“, tunika može biti šljokičasta, a hlače kožnate, s time da cijeli outfit možete „podići“ svečanijim sakoom. Ako spadate u ovaj tip građe, stilisti smatraju da nikako ne biste trebali odabrati uske mini haljine svjetlijih boja i rastezljivih materijala.

 KRUŠKA GRAĐA

Žene koje imaju vitak struk i malo jače bokove i stražnjicu, trebale bi istaknuti dekolte, ali i izražen struk, a to ćete učiniti odaberete li strukirane lepršave haljine s volanima. Takve će haljine prikriti vaša kritična mjesta, a ako stavite neki upečatljiv remen i obučete cipele s visokim potpeticama, izgledat ćete elegantno i glamurozno. Izbjegavajte kombinaciju mini haljina i dubokih dekoltea, koje stilisti smatraju pretjeranim naglašavanjem oblina. Svakako izbjegavajte uske prekratke haljine životinjskih uzoraka.

 PJEŠČANI SAT

Ako spadate u žene koje su građene kao „pješčani sat“, znači da vas krase bujnije grudi i raskošniji bokovi. Kako bi izgledale nenametljivo, a opet upečatljivo, slijedite nekoliko korisnih modnih savjeta. Za vas su idealne uske haljine koje sežu do koljena ili malo iznad njih, dekolte neka bude decentan, a s obzirom na to da imate vitke ruke, dozvoljene su kombinacije bez naramenica ili samo s jednom. Žene koje su građene kao pješčani sat trebale bi izbjegavati hlače s jako širokim nogavicama u kombinaciji s lepršavim košuljama , jer će vas takav outfit vizualno „proširiti“.

DJEČAČKA GRAĐA

Žene dječačke građe mogu si dozvoliti da odjenu što god požele jer su klasični manekenski tipovi. No potrudite se „stvoriti obline“. Dozvolite si raskošne haljine s volanima, bogatim puf rukavima, no izbjegavajte remene jer izražen struk kod žena atletske građe, nije njihova najjača strana. Ako niste ljubiteljica haljina, odaberite hlače visokog struka i širokih nogavica, koje možete kombinirati s bodyjem i šljokičastim sakoom. Uglavnom, nosite haljine s detaljima u gornjem dijelu kako biste istaknuli poprsje i ublažili sportsku liniju tijela.

Nakon savjeta stilista za odabir idealnog stajlinga, donosimo vam i nekoliko savjeta psihologa. Oni savjetuju da se za blagdana usredotočite na ono što možete učiniti kako biste bili sretni i uživali u vremenu s najdražima, umjesto da razbijate glavu izborom haljina i drugih nebitnih sitnica kao što su generalno čišćenje vašeg doma i mahnita priprema blagdanske trpeze. Ako vas muči to što još imate prijatelja i članova obitelji kojima niste stigli kupiti dar, uzmite, primjerice, dvije Dorina čokolade, jednu odmah otvorite i započnite s čokoterapijom da se riješite nakupljenog stresa. Zatim uzmite papir i olovku i napišite blagdansku čestitku s porukom od srca. Čestitku stavite na čokoladu i zamotajte u jedinstveni omot koji ćete samo ukrasiti, a mi vam donosimo par prijedloga ukrasa da se inspirirate. Ponovite po potrebi, ovisno o broju osoba koje želite iznenaditi personaliziranim darom.

Više doznajte OVDJE.

Sadržaj omogućio Kraš

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije