Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar pravosuđa

Malenica: Nije istina da nam kriminalci provode reformu pravosuđa, to je populizam SDP-a

Zagreb: Uručenje ugovora podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji
Zeljko Lukunic/PIXSELL
09.06.2021.
u 13:14

Rekao je da se na sastanku s ministrom pravosuđa Bosne i Hercegovine razgovaralo o bilateralnom sporazumu i manjkavostima u izvršenju kazni, te je najavio izmjenu dotičnog sporazuma te ustvrdio kako će se to pokrenuti što prije.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica komentirao je na konferenciji za medije uhićenje trojice sudaca Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vekića, Darka Krušlina i Ante Kvesića. Na samom početku kazao je kako su uhićenja rezultat izvida koja traju već neko vrijeme.  Istaknuo je da je resorno ministarstvo to koje provodi reformu pravosuđa, a ne Zdravko Mamić.  Podsjećamo, Mamić je spomenute suce optužio za primanje mita. 

- Ovo pokazuje da nema nedodirljivih. Ministarstvo priprema antikorupcijski paket. Svi će se suci sigurnosno provjeravati svakih pet godina, a ne samo na početku kada postaju suci - naveo je i dodao kako očekuje izručenje braće Mamić. 

- Prošli tjedan poslali smo dokumentaciju u Bosnu i Hercegovinu zbog izručenja Zorana Mamića, a poslat ćemo i zahtjev za izručenje Zdravka Mamića zbog ovog procesa - naveo je Malenica,

Komentare iz oporbe da je zabrinjavajuće jer izgleda da kriminalci provode reformu pravosuđa, ministar Malenica odbacio je kao 'populizam'

- To je populistički stav SDP-a. Imali su priliku mijenjati pravosuđe, a ne sjećam se da su napravili nešto značajno. Mi uvodimo nove planove i provjeru sudaca - kazao je i nadometnuo da događaji poput ovakvog jutros ostavljaju mrlju na pravosuđu, no isto tako i da im je cilj maknuti sve one koji 'prljaju' sustav. 

Ključne riječi

Komentara 6

KE
Kemo
14:22 09.06.2021.

Pa nitko ih i ne provodi jer hdz u to ne odgovara. Ovo je samo slučajnost. Osveta odbačenog sina.

Avatar Upitnik30
Upitnik30
17:31 09.06.2021.

Ne Malenica, to govore i građani.. Da se spustiš s oblaka, možda bi i čuo.. ipak, lakše ti je ovako živjeti u fantaziji da je netko drugi izmišlja gluposti pa ne moraš ništa ni mijenjati..

DU
Deleted user
13:24 09.06.2021.

Ma sve podobne poštenjačine!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije