Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'moramo biti odgovorni'

Maja Grba Bujević uputila je posebnu poruku građanima za Uskrs

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević
Foto: Borna Filic/Pixsell
1/2
10.04.2020.
u 08:43

Svi imamo želju da ne obolimo, moramo stalno imati na umu svi zajedno da je oboljelih 1.407, a da je na respiratoru 34 i da je 20 mrtvih, kaže šefica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva

Šefica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević uputila je posebnu poruku građanima za Uskrs.

– Izazovna su vremena, ali moramo uvijek početi od sebe. Moramo biti svjesni što smo sami učinili da se ova epidemija zaustavi. Držat ćemo se svih mjera, ja ne želim otići negdje u posjetu i njima donijeti bolest ili se vratiti doma od njih s bolešću. To je najbolji način da se zaštitimo, moramo biti društveno odgovorni. Svi imamo želju da ne obolimo, moramo stalno imati na umu svi zajedno da je oboljelih 1.407, a da je na respiratoru 34 i da je 20 mrtvih. To su brojevi iza kojih se kriju ljudska imena, ljudske sudbine, to moramo imati na umu ako mislimo ići u posjete. Ja molim da se to ne radi i da se ostane doma – kazala je ona gostujući u emisiji 'U mreži prvog' na HRT-u.

– Ne treba to gledati kao represivne mjere. Jučer smo našli neke kafiće otvorene. Ne znam zašto ljudi ne mogu shvatiti da te mjere služe zato da bi ostali živi i da bi preživjeli. Sva okupljanja nisu dobra, ostavljamo na prosudbu županijskim stožerima da svojim načinima prate tržnice, trgove, kontroliraju... – dodala je.

VIDEO Ministar Beroš: 'Nemamo lijeka, niti cjepivo, molim vas ponašajte se odgovorno!'

Ključne riječi

Komentara 1

CH
chanchir
09:06 10.04.2020.

Budite odgovorni,ostanite doma......Osim procesije,mise i ostala vazna okupljanja........sunce vam zatucano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije