Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
besplatna dostava

Lonia u sjeverozapadnoj Hrvatskoj osigurala dostavu potrebitima u krugu 5 km od dućana

Lonia
Foto: Promo
1/4
10.04.2020.
u 12:04

Ako se namirnice naruče ujutro dostava je popodne, a ako se naruče popodne, dostava je sutradan ujutro

Trgovački lanac Lonia u pandemiji se koronavirusa također odlučio na dostavu novina, časopisa te uskrsne ponude na zagrebačkom području – i to preko katalonske online platforme Glovo. Od idućeg pak tjedna dostava će biti moguća i putem finskog Wolta, dok su za ostatak županija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, gdje je taj lanac prisutan, organizirali besplatnu dostavu iz dućana za potrebite u susjedstvu, u krugu 10 kilometara od prodajnog mjesta, s 200 najbitnijih namirnica u ponudi, kazao nam je glavni izvršni direktor Lonie Dragan Munjiza.

Ako se namirnice naruče ujutro e-mailom ili telefonom (www.lonia.hr, usluge) dostava je popodne, a ako se naruče popodne, dostava je sutradan ujutro – i to iz svih većih centara Lonie u Kutini, Popovači, Sisku, Bjelovaru, Gradiški...

Munjiza kaže kako sam opskrbni lanac u Hrvatskoj ovih dana "puca po šavovima", budući da se potrošači i trgovci moraju pridržavati mjera propisanih od Nacionalnog kriznog stožera.

Međutim, možemo konstatirati da je on pojačan, te da ćemo i zbog odluke da se produži radno vrijeme prije Uskrsa pojačati sigurnost kupaca i trgovaca, te ostvariti prihod koji bi inače bio propušten – kaže Munjiza, ističući kako je uskrsna potrošačka košarica u Loniji već tradicionalno oko 1200 kuna. Munjiza procjenjuje kako će uskrsna potrošnja hrane u Hrvatskoj ove godine biti oko 10% slabija od prethodne godine. Pritom će veći pad prometa biti u formatima trgovina veće kvadrature i u turističkim mjestima u odnosu na prošlu godinu, zbog propusne moći zaštitnih mjera te nedostatka turista, što sezonskih što inozemnih.

Pored uskrsne košarice u Loniji se ovih dana pojačano kupuju dezinficijensi i zaštitne maske, paštete i konzerve, higijena za kućanstvo i osobnu njegu te "bazne" namirnice ulje, brašno, šećer.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar MargaretHG99
MargaretHG99
15:09 10.04.2020.

Dorothy, 29. w︆︅w︆︅w︆︅.︆︅k︆︅i︆︅s︆︅s︆︅t︆︅o︆︅k︆︅.︆︅c︆︅o︆︅m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije