Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog nestašice goriva

Libanon u mraku nakon nestanka električne energije, tako će biti još nekoliko dana

LEBANON-BEIRUT-COVID-19-LOCKDOWN
Foto: Bilal Jawich
1/3
09.10.2021.
u 15:59

Država će pokušati iskoristiti vojnu pričuvu goriva za privremeno pokretanje elektrana, no dužnosnik ne smatra da će se to dogoditi u skorije vrijeme

Libanon je ostao bez električne energije nakon što su dvije najveće elektrane ugašene zbog nestašice goriva. 

- Libanonska elektroenergetska mreža potpuno je prestala s radom - kazao je vladin dužnosnik za Reuters te dodao kako vjerojatno neće raditi još nekoliko dana

Država će pokušati iskoristiti vojnu pričuvu goriva za privremeno pokretanje elektrana, no dužnosnik ne smatra da će se to dogoditi u skorije vrijeme. 

Mnogi Libanonci oslanjaju se na privatne generatore koji rade na dizel gorivo, no i njega će uskoro ponestati. 

Libanon je paraliziran ekonomskom krizom koja se produbila jer su zalihe uvezenog goriva presušile. Libanonska valuta pala je tako za 90 posto od 2019. godine. 

Komentara 1

PU
paul-umpe
16:33 09.10.2021.

sto im braca po oruziju ne pomognu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije