Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveća razlika za dizel

Hrvati nakon poskupljenja po gorivo idu preko granice: Na spremniku se može uštedjeti i 130 kuna

Poskupljenje goriva
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
07.10.2021.
u 22:58

Prodavači na benzinskim postajama s hercegovačke strane granice navode kako su nakon najnovijih poskupljenja zabilježili značajno povećanje prometa

Dok su u Hrvatskoj poskupjele sve vrste goriva, cijene se u susjednoj BiH za sada nisu mijenjale. Upravo je to razlog zašto su brojni Hrvati spremnike svojih automobila odlučili napuniti u Hercegovini.

Eurosuper 95 tamo košta 2,22 KM, što preračunato u kune iznosi oko 8,47 kuna, dok je u Hrvatskoj 11,2 kune. Dakle, cijena je u Hercegovini niža za oko 2,55 kuna po litri benzina. Euro super plus 98 u Hercegovini je 2,37 KM (8,85 kuna) dok kod nas eurosuper 100 iznosi 11,74 kune. Najveća je razlika u cijeni dizela, koji u Hercegovini košta 2,18 KM (8,41 kuna) dok je na hrvatskim benzinskim postajama 11,02 kune. Litra dizela jeftinija je u Hercegovini za 2,61 kunu pa se tako na spremniku od 50 litra može uštedjeti čak 130 kuna, navodi Slobodna Dalmacija

Trgovci na benzinskim postajama primaju kune, marke, eure i kartice na odgodu pa hrvatski građani mogu i kupovati gorivo na kredit. Neretvani gorivo kupuju u hercegovačkim mjestima uz granicu, a Dubrovčani bi mogli tankati u Trebinju, jer su cijene i u Republici Srpskoj povoljne za kupce iz Hrvatske.

Prodavači na benzinskim postajama s hercegovačke strane granice navode kako su nakon najnovijih poskupljenja zabilježili značajno povećanje prometa

Tamo se, osim goriva, jeftinije može popiti i kava, koja košta 4 kune, a i cigarete su u prosjeku jeftinije za oko pet do šest kuna po kutiji.

Dalmatinci koje su novinari Slobodne Dalmacije zatekli s druge strane granice ne boje se da će gorivo drastično poskupjeti u Hercegovini. Kažu da godinama tamo dolaze po gorivo i cigarete.

- Pa i kada poskupi u Hercegovini, opet će nam biti isplativije točiti gorivo ovdje negoli u Hrvatskoj. Možda neće biti ušteda 120-130 kuna, ali neka dobijemo i sedamdesetak kuna opet smo u plusu – zaključuju.

VIDEO U Hrvatskoj će se uskoro proizvoditi Batmobile: Albert (22) je zaslužan za to! Pogledajte priču.

Ključne riječi

Komentara 14

ZL
Zlatnipijesak
00:21 08.10.2021.

Prosli tjedan sam tankao dizel na INA pumpi u Derventi , cijena je ova iz clanka 2.16 maraka, oko 8.5 kn, ali me je kapucino kostao 2.20, dakle 8.80 kn, e sad ne znam koliko je kava, ali cisto sumnljam da je samo 1 marka, tj. 4 kn. Ali da nas nas zastupnik farmaceutskih kuca u HR, pardon HR vlada, sramotno pljacka na gorivu, to je svima jasno, ipak odnekle treba nabaviti ogromne iznose za kupnju beskorisnih i opasnih cjepiva!

TI
tico123
08:54 08.10.2021.

rijetko gdje je skuplje nego u hrvatskoj i gdje je skuplje bar je bolji standard

TI
tico123
09:29 08.10.2021.

nije samo stvar što oni pljačkaju na gorivu svoj narod jer sad ide lančana reakcija u trgovinama idu cijene u nebo ali tu je dvosjekli mač ne da če mnogo ljudi kupovat gorivo u bosni več če kupovati i ostaluu robu tako da če kod nas sve manje love se slijevati u proračun

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije