Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVSTVENA REFORMA

Kujundžić: Vlada povećala plaće u zdravstvu za 18 posto

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
26.09.2019.
u 10:02

"Za razumjeti je ljude da im je to malo i da očekuju više, no hrvatska je realnost uistinu da više ne možemo, moramo imati novce i za sve drugo, u ovome trenutku to je maksimum koji je ova Vlada mogla dati", kaže Kujundžić.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ustvrdio je u četvrtak da su u mandatu ove Vlade djelatnicima u zdravstvu plaće povećane za 18 posto.

"Danas će to biti na Vladi odlučeno, i kao ministar zdravstva mogu izraziti veliko zadovoljstvo da je u mandatu ove Vlade djelatnicima u zdravstvu povećana plaća 18 posto", izjavio je Kujundžić pred Banskim dvorima uoči Vladine sjednice.

Na novinarsku konstataciju da medicinske sestre i dalje nisu zadovoljne povećanjem plaća pa najavljuju novi štrajk, odgovorio je stihom pjesme Petra Preradovića da "ljudskom srcu uvijek nešto treba, zadovoljno ono nikad nije".

"Za razumjeti je ljude da im je to malo i da očekuju više, no hrvatska je realnost uistinu da više ne možemo, moramo imati novce i za sve drugo, u ovome trenutku to je maksimum koji je ova Vlada mogla dati", kaže Kujundžić.

Najavio je da će se s predstavnicima veledrogerija sastati u ponedjeljak kako bi pokušali dogovoriti rješavanje problema velikih dugova, zbog čega su počele ovrhe pojedinih bolnica.

"Razgovarat ćemo kao i do sada, njih je za razumjeti da traže svoje novce i veliki su iznosi. Do sada smo nalazili rješenja, pa vjerujem da ćemo i ovoga puta", poručio je Kujundžić.

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
10:22 26.09.2019.

a kojima se to javnim djelatnicima, onima na proračunskoj sisi, plaća u dvije godine povećala za 18%, osim 'doktorima'?!! jesmo li ih zato školovali, plaćali im specijalizacije, kruh i mlijeko, stan, knjige, putovanja, da bi nas sad šikanirali, vrijeđali, i cijedili?! van s njima. bez njih bit ćemo zdraviji i bogatiji. oni koji su slabi budu otpali, kao i u svakoj zajednici koja živi prirodnim životom, ne umjetnom zaštitom! jest, bit će nas manje, al zato se budemo bolje poznali! :)

DU
Deleted user
15:24 27.09.2019.

Tako je. Van s njima. I onima koji su ih školovali, naime njihovim roditeljima i nikome više. Laže ministar, nije cifra 18%, nego 218%. Maže da se drugi ne pobune. Otkud mu te cifre? Otkud mu notorna laž da je 600 otišlo a 300 se vratilo.? 803 ošlo, par neprilagođenih stigli nazad. A nas će liječiti Rumunji? Aha. Malo mučno, imaju veću plaću od naših doktora. Podosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije