Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za samo 15 dana

Kroz brodski tranzitni centar već prošlo 100 tisuća izbjeglica

migranti
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
18.11.2015.
u 16:04

Kontrolom je od izbjeglica prilikom ulaska u kamp oduzet veći broj predmeta, uključujući i male noževe koji se ubrajaju u hladno oružje, ali još nije zabilježen niti jedan izgred.

Otkako je 3. studenog započeo s radom, kroz zimski prihvatno-tranzitni centar u Slavonskom Brodu prošlo je 100 tisuća izbjeglica i migranata.

U utorak je u Hrvatsku ušlo 6.300, a danas do podneva još 2.200 migranata. Ukupno je od početka izbjegličke krize u Hrvatsku ušlo više od 412 tisuća ljudi.

Kontrolom je od izbjeglica prilikom ulaska u kamp oduzet veći broj predmeta, uključujući i male noževe koji se ubrajaju u hladno oružje, ali još nije zabilježen niti jedan izgred.

- Na samom ulasku u centar radi se detaljna provjera svih izbjeglica, uključujući i uzimanje otisaka prstiju, fotografiranje i prolaz kroz metaldetektor. Kompletan kamp je pod videonadzorom – kazala je Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

>> Migrante neće ni Hrvatska zatvore li se drugi na ruti

Komentara 4

OS
osica
18:10 18.11.2015.

Koliko je među njima onih "businessmanna" ?

Avatar juricamesko
juricamesko
18:33 18.11.2015.

koliko ste kod njih našli identičnih sirijski putovnica. koliko ste primjetili na rukama špijunskih satova. kad vas stručnjaci na to upozoravaju zabranjujete novinarima to da snimaju.

DU
Deleted user
11:25 19.11.2015.

slovenci počeli vračati pakistance, irance, ...primaju strogo po šengenu, iz zemalja, koji su u ratu-sirija, irak, afganistan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije