Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mirjana krizmanić:

'Prođe li referendum, stavljamo si štrik oko vrata'

mirjana krizmanić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
25.11.2013.
u 13:39

– Prođe li referendum, stavit ćemo si štrik oko vrata jer su se već spominjala djeca samohranih roditelja, a onda će na red doći djeca nevjenčanih, debelih, malih, crvenokosih... – kazala je Krizmanić

Psihologinja Mirjana Krizmanić pozvala je građane da iziđu na referendum o uvođenju definicije braka kao zajednice muškarca i žene u Ustav i glasuju "protiv", inače ćemo si kao društvo staviti štrik oko vrata.

– Trenutak je da svi iziđemo na referendum i bitno je da svi izađemo jer oni koji su protiv, oni će izići. Prođe li referendum, stavit ćemo si štrik oko vrata jer su se već spominjala djeca samohranih roditelja, a onda će na red doći djeca nevjenčanih, debelih, malih, crvenokosih... – kazala je Krizmanić na okruglom stolu koji su organizirali Židovska općina i Šoa akademija. Naglasila je da brak između muškarca i žene nikad ni nije bio ugrožen te da je sramotno da u ime obitelji bez veze trošimo 48 milijuna kuna u zemlji gdje baka i djed od svoje mirovine hrane obitelj. Ognjen Kraus, predsjednik Židovske općine Zagreb, podsjetio je na zločine u prošlosti koji su na njihovom početku podsjećali na sadašnje stavove vezane za homoseksualce, ćirilicu, skandiranje ustaškog pozdrava na nogometnom terenu,...

– Svi događaji zabrinjavaju manjine, a nema adekvatne rekcije vlasti. Prije 70-80 godina, također zbog nereakcije, na referendum je izišlo 16 posto Nijemaca jer su ostali mislili da ih se ne tiče... Prvo su na red došli homoseksualci, pa Židovi. A znamo kako je sve završilo – kazao je Kraus, a s njime se složila i Sanja Zoričić Tabaković, voditeljica Šoa akademije.

– Holokaust je najgori događaj u novijoj povijesti do kojeg je došlo zbog indiferentnosti društva. On nije počeo, već završio Auschwitzom, a počeo je povremenim incidentima – drži S. Zoričić Tabaković. Politički analitičar Žarko Puhovski smatra da predstavnica "U ime obitelji" Željka Markić i premijer Zoran Milanović ruku pod ruku guraju referendum.

– Predsjednik najveće stranke nije dopustio da referendum ide na Ustavni sud jer bi on ukinuo Ustavni sud – kazao je Puhovski.

Zoran Pusić pohvalio je članove Vlade što su se izjasnili protiv referenduma. – Za prava manjina može se izboriti većina, a sada se mehanizmi demokratskog društva koriste da se ugrozi osnovni smisao demokracije. Poslanica od Crkve žalosti čovjeka jer bi oni trebali biti odgojeni na kršćanskim vrijednostima – poručio je Pusić.

Komentara 396

Avatar adeodatus
adeodatus
13:49 25.11.2013.

Je li ovo ta sto je izjavila "djeca koja rastu u domovima do treće godine postanu mentalno zaostala jer im se mozak slabije razvija."

DU
Deleted user
13:57 25.11.2013.

Ova gospođa, kao i svi drugi 'intelektualci' koji javno na ovaj način istupaju, pretpostavlja da je hrvatski narod glup, pa da će prije ili kasnije napraviti referendum za npr. ukidanje svih poreza, ili za besplatnu struju. Ajde da ima netko tko nas zna naučiti kako funkcionira država, sva sreća da im mediji daju toliki prostor. Zanimljivo, u onih 750 000 ljudi ima i doktora znanosti, mnogih istaknutih intelektualaca, i još jaaaako puno pametnih ljudi, čije se mišljenje ovih dana ne može pročitati u medijima.

Avatar keating19
keating19
13:57 25.11.2013.

od ove babe zanimljivija mi je baba ikača

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije