Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stranka rada građanima:

Laburisti: Glasujte 'protiv', definiciji braka nije mjesto u Ustavu

Dragutin Lesar
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
25.11.2013.
u 12:19

Izađite na referendum 1. prosinca u što većem broju, da dokažete kako vam je stalo do neposredne demokracije. Pravno uređenje braka kao životne zajednice žene i muškarca već postoji u Obiteljskom zakonu i nitko ga nije dosad osporio - smatra predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar

-  Pozivamo vas da izađete na referendum ne samo zbog konkretnog pitanja o kojemu se odlučuje nego i zbog toga da izlaskom na referendum dokažete da vam je stalo do neposredne demokracije - apelira na građane Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada.

Poziv javnosti da u što većem broju izađe na referendum 1. prosinca pojačava tvrdnjom da "definiciji braka nije mjesto u temeljnom aktu države."
- Zato vas pozivamo da glasate "protiv". Spomenutu dopunu Ustava ocjenjujemo suvišnom, pogotovo stoga što identično pravno uređenje braka kao životne zajednice žene i muškarca već više od deset godina postoji u Obiteljskom zakonu i nije ga nitko osporio - ističe Lesar.

Neodazivanjem na referendum, dodaje šef Laburista, daje se za pravo onima koji bi ukinuli sve referendume i koji tvrde da narod na referendumu može donijeti krivu odluku, "a istovremeno ne priznaju svoje krive odluke".

Komentara 39

C5
c54t21q2
12:35 25.11.2013.

Zelim Hrvatsku zdravih gradjana i zato cu glasati ZA

KU
kunaprava
13:36 25.11.2013.

Evo za što se zalažu vođe Laburista. Ovo je "protiv" umotano u celofan pa tko hoće ovo popušiti može, a ja sigurno neću. Za koji tjedan će se vidjeti što je Lesaru partija obećala, nisu ga trebali puno nagovarati, njihov je on i svi oko njega. Svašta će otkriti ovaj referendum.

Avatar HLEBINAC
HLEBINAC
12:48 25.11.2013.

Priznajem da sam pomalo sumnjao u Lesara i evo najzad je isplivalo iz njega sve crnilo ! Sreća pa su Hrvati ipak za obitelj i stoga će glasovati ZA !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije