Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'VUČIĆ NEMA IZBORA'

Kotromanović o situaciji na Kosovu: I dalje su nepoznate dvije ključne stvari

Predstavljeni su rezultati analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije u prošloj godini, vojsku je posjetio Vučić
Foto: Amir Hamzagic
1/3
24.01.2023.
u 21:07

Komentirajući stanje u Srbiji gdje se trenutno raspravlja o planu za Kosovo koje je predložila 'Petorka' - Francuska, Njemačka, Italija, SAD i EU, Kotromanović je kazao kako još ''nitko nije službeno vidio taj papir''

Očekujem da će Vučić pristati na sporazum jer nema izbora, mišljenja je vojni analitičar i bivši ministar obrane Ante Kotromanović koji je u utorak gostovao u studiju Večernjeg lista. Komentirajući stanje u Srbiji gdje se trenutno raspravlja o planu za Kosovo koje je predložila 'Petorka' - Francuska, Njemačka, Italija, SAD i EU, Kotromanović je kazao kako još ''nitko nije službeno vidio taj papir''.

- To je isto neki papir o kojem se priča, ali čak ni srpska javnost to nije vidjela. Njima je to top tema, sve emisije govore o tome i što će učiniti Srbija - komentirao je Kotromanović u razgovoru s novinarkom Lanom Kovačević.

Naglasio je kako bi ''Srbiji bilo najpametnije da prihvati taj sporazum'', dodajući kako se i dalje nepoznate dvije ključne stvari.

- Dakle, hoće li se inzistirati na tome da Srbi priznaju Kosovo i, s druge strane, u kojem formatu će se kreirati ta zajednica srpskih općina na Kosovu. Svi zaziru od toga, gledao sam izjave Amerikanaca koji su rekli da nema šanse da će to biti nova Republika Srpska - komentirao je.

Osim toga, ključno je i hoće li u tom mirovnom sporazumu jasno biti rečeno da Srbija ne smije onemogućavati Kosovu da postane članica Ujedinjenih naroda i svih drugih organizacija, navodi Kotromanović.

- To su interesantne stvari. Unutar Srbije su teška previranja, a Vučić pokušava učiniti sve da izgleda kao pobjednik i spasitelj, to radi već godinama. Ovih dana se na društvenim mrežama provodi nevjerojatna kampanja da je Vučić Isus koji će voditi srpski narod... Prema tome, možemo očekivati svašta. Ovoga puta Vučića su doveli do ruba litice i rekli mu da će ili skočiti ili se okrenuti prema Zapadu - zaključio je Ante Kotromanović.

>> VIDEO Kupio vozačku u BiH za 1200 eura pa se čudio: Nisam znao da je krivotvorena

Komentara 19

FR
franjo
21:23 24.01.2023.

Koji stručnjak kotromanović… biti će tako kako odluče ameri i nitko drugi.

Avatar DIXI
DIXI
23:23 24.01.2023.

Došla Cica na kolica.

BP
Besposlen pop
21:18 24.01.2023.

U duhu hrvatskog jezika je petorica a ne petorka, ali svi naši mediji štede na lektorima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije