Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALBIN KURTI

Kosovski premijer: 'Vučić i Petković krivi su za ove nemire. Ovo je unaprijed planirano'

German Defence Minister Christine Lambrecht visits Pristina
Foto: LAURA HASANI/REUTERS
31.07.2022.
u 23:18

Radit ćemo danonoćno, bit ćemo na vrhu svojih obaveza, za vas kao građane i za našu demokratsku Republiku. I zajedno uspijevamo očuvati red i zakon postavljajući ih u svaki kutak zemlje", kazao je Kurti,

Premijer Kosova Albin Kurti okrivio je za današnje događaje srpskog predsjednika Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za Kosovo Petra Petković́. Ustvrdio je da su i prije početka primjene reciprociteta sa Srbijom, "nelegalne srpske strukture na sjeveru zemlje počele blokirati ceste".

Kurti je rekao da je Vlada Kosova demokratska i progresivna, koja voli, poštuje i provodi zakon i ustavnost, mir i sigurnost, za sve građane bez razlike.

 

A kao primjer nemira naveo je blokadu puteva i pucanje, a za akcije koje je opisao kao "agresivne" naveo je da su unaprijed planirane u Beogradu i Raški, te da su im prethodili "sastanci i skupovi straha i prijetnji". Najavio je da bi sljedeći sati, dani i tjedni mogli biti izazovni i problematični

"Suočeni smo sa srpskim nacionalšovinizmom koji dobro poznajemo. Radit ćemo danonoćno, bit ćemo na vrhu svojih obaveza, za vas kao građane i za našu demokratsku Republiku. I zajedno uspijevamo očuvati red i zakon postavljajući ih u svaki kutak zemlje", kazao je Kurti, javlja KosSev.

VIDEO: Imate devizni račun s eurima? Evo što će promijeniti od 1. 1. 2023.

Ključne riječi

Komentara 19

PU
Pukovnik
23:56 31.07.2022.

Bude debil sad došao u Jasenovac privatno?

Avatar AlPoS
AlPoS
06:55 01.08.2022.

Prolazio sam nekoliko puta kroz Kosovo radi posla i ne možeš vjerovati kako to izgleda i da to postane država. Srbi trebaju slaviti, ako na kraju Kosovo postane država, ako se to u slučaju Kosova može tako zvati

PR
prajdali100
00:09 01.08.2022.

Nema tu sreće !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije