Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Klijent će maloljetnu prostitutku morati podučiti ženskom dostojanstvu

Uz dvogodišnju kaznu zatvora, neimenovani 35-ogodišnjak mora 15-ogodišnjakinji uručiti književna djela Virginije Woolf, Dnevnik Anne Frank, pjesme Emily Dickinson i dva filma na temu feminizma
24. rujna 2016. u 13:49 1 komentara 1222 prikaza
prostitucija
Foto: DPA/PIXSELL

Sud u Rimu dosudio je neobičnu kaznu klijentu koji je koristio usluge maloljetne prostitutke naloživši mu da joj kupi tridesetak knjiga na temu ženskog dostojanstva, javili su talijanski mediji.

Uz dvogodišnju kaznu zatvora, neimenovani 35-ogodišnjak mora po nalogu suda 15-ogodišnjakinji uručiti djela među kojima su novele Virginije Woolf, Dnevnik Anne Frank, pjesme Emily Dickinson, kao i dva filma na temu feminizma.

Sutkinja Paola Di Nicola donijela je presudu nakon istrage pokrenute 2013. u vezi s lancem prostitucije u Rimu u koji su bile uključene i dvije djevojke od 14 i 15 godina u predgrađu talijanske prijestolnice Parioliju.

Tinejdžerke su u svijet prostitucije bile namamljene gotovinom "koju su koristile za kupovinu odjeće i najnovijih modela mobitela", navodi se u izvješću istrage.

Na ranije održanom suđenju čelniku lanca prostitucije, koji je osuđen na devet godina zatvora, istaknuto je kako su se maloljetnice "bez zadrške odale razvratu kako bi na lak način došle do novca". 

"Odluka suda sugerira da sutkinja preferira pravni lijek koji će pomoći da mlada djevojka shvati da je prava 'šteta' koju je pretrpjela ona koja se odnosi na njezino dostojanstvo kao žene", napisao je prenoseći vijest o neobičnoj kazni talijanski dnevnik Corriere della Sera.

Profesorica filozofije sa sveučilišta u Veroni  Adriana Cavarero, čije je djelo također na popisu literature koju osuđenik mora kupiti maloljetnoj prostitutki, ustvrdila je međutim da bi bolje bilo da je sutkinja to naložila samome osuđeniku. "Adolescencija nije vrijeme za refleksiju, ono što je on napravio punio je gore: odrastao čovjek koji je svjesno platio za seks s maloljetnicom", kazala je Cavarero.

>> Imamo 7000 prostitutki i 100.000 klijenata, a kažnjavaju se samo žene

Mojmira Pastorčić
NITKO SE NIJE NADAO
Mojmiri je u sinoćnjoj emisiji u kadar ušetao nezvani gost, snimka je hit na internetu
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • Deleted user:

    to je i njemu i njoj kao kazna? zanimljivo, dakle čitanje knjige se danas i zvanično smatra teškom i kaznenom radnjom... i to u italiji... sledeće je za kaznu 25 časova slikarstva...