Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provjerite svoja polja

Kakav sretnik! Kopao kukuruz pa zbog onoga što je pronašao u trenutku postao milijunaš

Koprivnica: Polje kukuruza
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
1/3
14.08.2023.
u 10:28

Isprva nije bio ni svjestan da je pronađeno blago vrijedno više milijuna dolara, a kovanice su se u njegovu polju možda našle sasvim slučajno kao rezultat državne deklaracije o neutralnosti države Kentucky tijekom američkog Građanskog rata.

Filmska priča dogodila se u američkoj saveznoj državi Kentucky gdje je jedan poljoprivrednik u trenutku postao milijunaš. Sve je izgledalo kao jedan običan ljetni dan ispunjen poslom u kojem je Amerikanac morao prekopati svoje polje. Međutim, tijekom kopanja nešto je počelo sjajiti iz zemlje.

Nastavio je kopati i iskopao ni manje ni više nego 800 zlatnika iz doba Građanskog rata koji datiraju iz razdoblja između 1840. do 1863. godine. Snimku nevjerojatnog otkrića objavio je GovMint, kuća specijalizirana za prodaju novčića. 

Isprva nije bio ni svjestan da je pronađeno blago vrijedno više milijuna dolara, a kovanice su se u njegovu polju možda našle sasvim slučajno kao rezultat državne deklaracije o neutralnosti države Kentucky tijekom američkog Građanskog rata.

– Najnevjerojatnije otkriće u ovom zakopanom blagu jest oko osamnaest zlatnika od 20 dolara iz 1863. godine. Ovo je novčić koji često na aukcijama dostiže šesteroznamenkastu cijenu – navode na stranici GovMint.com i dodaju da su kovanice u odličnom stanju.

Ključne riječi

Komentara 9

PR
pravednik2
15:18 14.08.2023.

Kod nas se može pronaći samo hrpa dinara.

DO
doberdedec
12:36 14.08.2023.

Kod nas ADEZE sve bi oduzeo.

JO
JOZO
14:42 14.08.2023.

"Svračak" i što bi onda sa time? Ne možeš unovčiti jer ne možeš dokazati porijeklo. Možeš držati samo kao mrtvi kapital (skrivečki).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije