Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mihovljan

Iz puške ubio psa koji se približio kozama na livadi

Foto: Thinkstcok, ilustracija
16.07.2017.
u 00:14

Osim bezrazložnog ubojstva psa, što je kazneno djelo, počinitelj je pucao na livadi koja je nekad bila lovačko područje, a koja je odlukom Međimurske županije oduzeta lovcima

Svoj dolazak u čakovečki azil Prijatelji volonterke iz Njemačke ove godine zapamtit će po ubojstvu psa kojem su svjedočile.

U šetnji s jednim od pasa koji traži dom, a koji je privremeno smješten u Mihovljanu, kod voditeljice čakovečkog azila kod koje i same borave, u ulici Vladimira Nazora vidjele su psa koji se približavao stadu koza. Pas je bio žute boje, u tipu labradora, a u njegovoj blizini nije bilo vlasnika.

– Koze su bile na neograđenoj livadi, izvan dvorišta, a pas im se samo približio. U tom trenu došao je susjed s puškom i pucao u psa – kazala nam je A. Hampamer, voditeljica skloništa. Volonterke su bile šokirane onim što su vidjele, uspjele su uslikati osobu koja je pucala, a neki od susjeda potvrdili su da je riječ o M. S. koji živi u istoj ulici.

– Kad je ubio psa vidjele su da ga je odvukao, no gdje je s tijelom ne znaju jer su se vratile kući i pozvale smo policiju. Volonterke su ispričale što se dogodilo, a policija je zatim otišla kod počinitelja – priča A. Hampamer.

Što su utvrdili, jesu li pronašli tijelo psa i oružje iz kojeg je ubijen, pitali smo Policijsku upravu međimursku. Dok čekamo odgovor, podsjećamo da je riječ o livadama na kojima je Međimurska županija zabranila lov.

Livade koje su nekad bile lovno područje oduzete su lovcima nakon što su pucali i ubijali zečeve pred djecom. Odlukom je tada zabranjen lov na udaljenosti manjoj od 700 metara od naseljenog mjesta. Uz to što je prekršio zabranu Županije, počinitelj je i bezrazložno ubio psa, što je kazneno djelo za koje se može dobiti i godina dana zatvora.

Ključne riječi

Komentara 18

LU
lulu58
14:47 16.07.2017.

jadne zivotinje,a s ovim bolesnikom u psihijatriju,Pa zatvor

DU
Deleted user
15:38 16.07.2017.

ahahahaaa, koja primitivna I zaostala drzava I narod. ahahahaa, to bi odje u engleskoj dobio 10 godina robije dok si keks reko. vi niste svjesni koliko ste vi jos uvijek septicka jama evrope.

Avatar ivek
ivek
05:17 16.07.2017.

aj me... pas il vuk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije