Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI PREDSJEDNIK

Ivo Josipović: 'Škoro je za Grabar-Kitarović televizor u boji'

Ivo Josipović
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
13.12.2019.
u 08:46

Josipović ističe kako njegova stranka ima svog kandidata kojeg on podržava, a da je Jandrokovićeva izjava o njemu i Mesiću podmetanje u stilu Bujanca.

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović komentirao je predstojeće predsjedničke izbore te smatra kako njegovoj nekadašnjoj protivnici Kolindi Grabar-Kitarović neće biti tako lako. 

– Ja sam tada izašao sa sveobuhvatnim programom suštinskih reformi dok je ona tvrdila da ćemo biti najbogatija zemlja na svijetu. Ona i danas priča i maše nekom knjižicom kao programom, znači nema neki suštinski program. Nisam tada imao ni podršku svoje stranke za te promjene, ni medije to nije previše zanimalo – bio sam im dosadan, a ona ih je zabavljala – rekao je Ivo Josipović u RTL Direktu. 

Bivši predsjednik smatra kako se Grabar-Kitarović pogubila. 

– Sve što radi jest sramoćenje nje same i države. Jeste li ikad vidjeli predsjednika da, u onakvom stanju kao ona u Kninu, nastupa na jednoj od najvažnijih državnih proslava. Šalje poruke kakve šalje, da se vezuje za osuđene ratne zločine... Bije bitno kako pjeva, kontekst je bitan, onaj u kojemu ona sramoti državu – smatra Ivo Josipović koji se slaže s time da je predsjednica prepoznatljiva u inozemstvu, no kako ta prepoznatljivost nije uvijek pozitivna. 

Josipović navodi kako bi bila još prepoznatljivija da je dubila na glavi te da je ona simpatična u kontekstu feštanja, no kako o njoj kao državnici malo tko misli dobro. A za Mislava Kolakušića smatra kako je on sofisticiraniji Ivan Pernar. 

Ivo Josipović komentirao je izjavu predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji je ustvrdio kako Miroslava Škoru podržavaju i on i Stipe Mesić: – Mislim da gospodin predsjednik Sabora konfabulira. Ne razlikuje dvije stvari – političku podršku i ocjenu kakav je tko kandidat. Ponavljam, on je ozbiljan kandidat, intelektualac, talentirani glazbenik, ali sasvim sigurno nisam navijač gospodina Škore u kampanji.

On ističe kako njegova stranka ima svog kandidata kojeg on podržava, a da je Jandrokovićeva izjava podmetanje u stilu Bujanca. 

– Kažem, nisam na toj strani, ali u usporedbi dva kandidata desnice, Škoro je za Grabar-Kitarović televizor u boji – rekao je Josipović za RTL Direkt.

VIDEO: Krešimir Macan i Božo Skoko: 'Prevarili su se misleći da će Milanović i Grabar-Kitarović lako u drugi krug'

Komentara 124

VA
Vagabundo
08:54 13.12.2019.

Tko uopće pita za mišljenje čovječju ribicu?

DO
domagoj1492
09:12 13.12.2019.

Strašno, kakav lik je ovaj josipovic. Iz njegovog mandata se sjećam samo da je veličao Srbiju. To je to.

ŠN
šnicl
08:52 13.12.2019.

Josipovic ne zeli biti jedini predsjednik koji nije osvojio drugi mandat, zato velica Skoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije