Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova istraga: Gotovininu odvjetniku prijeti još jedan sudski proces

Ivanovića sumnjiče da je uništio četiri zapovijedi Operativne grupe Šibenik

'Croatian lawyers Luka Misetic (L) and Marin Ivani (R) speak to reporters after visiting General Ante Gotovina at the U.N. war crimes tribunal for his initial appearance in The Hague, the Netherlands
'PAUL VREEKER'
12.01.2010.
u 21:54

Uz Ivanovića osumnjičeni su, doznajemo, Neven Bačić i Josip Jukica pod sumnjom da je Jukica neutvrđena dana 2007. preuzeo od Bačića sporne dokumente i predao ih Ivanoviću koji ih je uništio ili prikrio.

Još jedan sudski proces prijeti Marinu Ivanoviću, odvjetniku iz tima generala Ante Gotovine, kojem se sudi za prikrivanje topničkog dnevnika Ante Karduma. Riječ je o procesu za prikrivanje ili uništenje arhivske građe. Ivanović je dobio poziv za istražno ročište u zagrebački Županijski sud zbog sumnje da je, kako doznajemo, uništio ili prikrio četiri dokumenta (zapovijedi) Operativne grupe Šibenik iz srpnja i kolovoza 1995. godine! Riječ je o razdoblju iz vremena vojno-redarstvene akcije Oluja.

 Glasnogovornik zagrebačkoga Županijskog suda Krešimir Devčić potvrdio je na naš upit samo to da je Ivanović dobio poziv na istražno ročište zbog prikrivanja ili uništenja arhivske građe koje će biti sutra.

Uz Ivanovića osumnjičeni su, doznajemo, Neven Bačić i Josip Jukica pod sumnjom da je Jukica neutvrđena dana 2007. preuzeo od Bačića sporne dokumente i predao ih Ivanoviću koji ih je uništio ili prikrio. Jedan od glavnih Gotovininih odvjetnika, Luka Mišetić, prošli je tjedan na suđenju Ivanoviću u svjedočenju tvrdio da od Gotovinine obrane ni jedna institucija Vlade RH nije tražila dokumente koje država smatra arhivskom građom.

Požalio se Mišetić tada kako, premda su po statutu Haaškog suda tužiteljstvo i obrana ravnopravni u prikupljanju dokaza, ipak istražitelji haaškog tužiteljstva neometano prikupljaju dokaze u Republici Hrvatskoj i ne javljaju se vlastima. Tim se dokazima služe protiv Gotovine, a obrani isto to nije dopušteno jer se u RH smatra kako obrana time čini kazneno djelo.

Komentara 8

BT
bili-tartuf
00:13 13.01.2010.

udbasaka posla,..boje se oni Gotovine visé nego vraga..., bez Lustracije..koja sada sa Josipovicém necé biti mogucá, Hrvatska Moralno-Mentalno gubi, a Povjest cé se i dalje Lazirati....(od tega \"motiva\" proizlaze nezadovoljstvo, revolucije, terorizam i ratovi...)

Avatar jura-100
jura-100
12:02 13.01.2010.

Ovi likovi na slici su ODVJETNICI??? Pa izgledaju kao sitni kriminalci iz Srbije...

HS
H.S.S.-Seljacka Buna
22:57 12.01.2010.

Misetic postavlja pitanje o prikupljanju dokumenata a J.Kosor radi problem a zasto to ?! Misetic postavlja pitanje jasno i pravilno a J.Kosor neodgovara zasto ona radi problem odvjetnicima Gotovinih Odvjetnika koji po izjavi Misetica imaju jednaka prava pri prikupljanju tihrikupljanju tih dokumenata kao i tuziteljstvo. Grugo pitanje stoji jasno i glasno ; Odkuda tuziteljstvo ima toliko detalja na koji nacin moze optuzivati Gotovinu za Oluju ??????????????!!!!!!!!!!. Zar nam to ne govori i daje do znanja da u Hrvatskoj potom pogledu postoji mnogo ljudi koji rade protiv Hrvatsko oslobodilackog pokreta i namjeravaju proglasiti taj Hrvatsko oslobodilacki pokret nevazecim i kriminalnim dabi Hrvatska bila proglasena kao nezakonito osnovana sramota . Sada se pitajmo dali ta Hrvatska vlada je svjesna toga i nista ne poduzima dase ta izdaja Hrvatskog Naroda pohvata i kazni zakonom pod clankom izdaje Hrvatskog Naroda i kazni . J.Kosor ima puno toga pune ruke posla a nista nepoduzima nego marljivo izvrsava EU domace zadace dabi zadovoljila vanjske sile a ujedno ugrozila Hrvatske interese sramota. Hrvatsko braco pitajmo se dali mi vodimo racuna o nasoj dragoj Hrvatskoj koja se raspinje u Hagu a mi to nemarimo a isto tako dozvoljavamo da J.Kosor i cijela vlada dozvoljava da po Hrvatskoj imaju pravo i bez ometanja prikupljati dokumente koji su Hrvatska tajna a Miseticu zabranjuju i potom ga po zakonu mogu optuzivati radi obrane Hrvatskih nam Generala sramota . Vjera u Boga i Seljacka Sloga !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije