Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'rano je, ali...'

I HSP AS želi biti dio nove Vlade RH

Pero Ćorić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
03.01.2016.
u 23:52

Ćorić: Rano je govoriti o imenima ali mislimo kako bi Dalibor Pudić svakako trebao biti dio nove Vlade RH

Ulaskom u Sabor, osiguravanjem mjesta predsjednika Sabora i imenovanjem mandatara za premijera Vlade RH iz redova Domoljubne koalicije HSP dr. Ante Starčević ispunio je svoje zacrtane političke ciljeve. Tvrdi to glavni tajnik stranke HSP AS i njezin utemeljitelj Pero Ćorić ističući kako je ovo prvi put u 165 godina pravaštva da pravaši sudjeluju u vlasti.

– Imamo i svoj Klub zastupnika, a spremni smo preuzeti i odgovornost za vođenje države, kaže Ćorić. Govoreći o izborima kao i kasnijim razgovorima s Mostom, Ćorić kaže kako se sada, poslije svega, mora čestitati Tomislavu Karamarku na svemu učinjenome jer se sada najbolje vidi kako je Zoran Milanović poražen. Sukladno ostvarenim izbornim rezultatima u stranci HSP AS sigurni su i da će svakako sudjelovati u Vladi RH na bilo koji način. Iako se još ne zna koliko ministarstava će biti iz HSP AS, navode kako imaju kvalitetnih svojih pa i nestranačkih kadrova za čelne funkcije više ministarstava. Posebno su im interesantni zaštita okoliša, energetika, znanost, nacionalna sigurnost, obrana i resor branitelja.

– Rano je govoriti o imenima, ali mislimo kako bi Dalibor Pudić, kao naš nestranački kadar i čovjek s dva magisterija, svakako trebao biti dio nove Vlade RH. I riječki primarijus Ivan Kirin sigurno je da više nego kvalitetan kadar za neko odgovorno mjesto – kaže Ćorić. Dodaje i kako HSP AS ništa protiv ne bi imao kada bi, primjerice, aktualni župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić (HDZ) bio imenovan za ministra regionalnog razvoja.

– Mi bismo to svakako podržali jer se radi o kvalitetnom čovjeku koji se već dokazao, ali i koji bi zasigurno mogao donijeti boljitak Slavoniji koja je svih ovih godina više nego zapostavljena. U novom sazivu Sabora čak je deset Slavonaca i svi zajedno, bez obzira na stranačku pripadnost, moramo raditi za boljitak ovoga dijela Hrvatske. Galić bi bio jamac kvalitetnih projekata i ovdje. Svima nam je dosta Slavonaca koji pjevaju o Slavoniji, a žive u Zagrebu, kaže Ćorić. U HSP AS sigurni su kako u Saboru neće biti problema oko potvrde mandatara Tihomira Oreškovića za kojega Ćorić kaže da će biti potpuno neovisan u svome radu. Prema njegovim riječima, dokazuju to i njegovi dosadašnji poslovni rezultati kao i činjenica da je iznimno cijenjen u poslovnim krugovima.

– Htjeli mi to ili ne, pred nama su brojne reforme. Sigurno će biti rezova, ali pri tome se radničke plaće i mirovine ne smiju dirati. Ministarstva se mogu smanjiti, broj saborskih mjesta, naše plaće, ali nikako ne smijemo dirati radničke plaće. Mislim kako se najveći rezovi mogu napraviti u rezanju državnih agencija kojih je više od 200. Malo tko od zaposlenih u njima ima mjesečnu plaću nižu od 10.000 kuna. Tu se nalaze milijarde kuna i taj novac treba bolje i pametnije iskoristiti. Njihov broj treba prepoloviti – zaključio je Ćorić.

>> Branitelj Thompsona i Šimunića kandidat HSP-a AS za ministra pravosuđa?

>> HSP AS: Milanovića može biti sram, bavi se osvetničkim i huškačkim akcijama

Komentara 32

Avatar ARENA
ARENA
00:04 04.01.2016.

Lijepo...i ovi bi svakako sa 1500 glasova trebali dobiti svoje ministarstvo. Hmmm...koje?....npr ...Ministarstvo razvoja lovnog turizma???

MA
macor
00:54 04.01.2016.

Nece se HDZ-ovci i mostovci puno svadati. Izmislit ce oni nova ministranstva. A jedno od njih ce biti ministranstvo morala , odnosno cudoreda.Uz koju pripada i policija koja ce gradovima i selima s toljagama hodati i prebijati mlade parove koji nisu vjencani. Kao u nekim muslimanskim zemljama. A tu policiju ce sacinjavati one "rvatine" preko granice koji jos nikada onu stvar od zene nisu vidjeli.

Avatar istovari
istovari
07:38 04.01.2016.

"!.... prvi put u 165 godina pravaštva pravaši sudjeluju u vlasti....."Na čega se ovaj Mickey Mouse poziva a jučer se rodio!?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije