Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovljeni pozivi

Čekaju potvrde: HTV i Nova TV vjeruju da će se Grabar-Kitarović i Milanović odazvati na obje debate

RTL-ovo sučeljavanje kandidata Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
01.01.2020.
u 23:00

Za ogled na HTV-u sudjelovanje potvrdila samo Kolinda Grabar-Kitarović, na Novoj TV još čekaju obje potvrde

Sučeljavanje dvoje predsjedničkih kandidata na RTL-u predzadnjeg dana prošle godine bilo je tema i na mnogim prvim ovogodišnjim kavama. Hoće li javnost dobiti još dvije prilike odvagnuti kome u drugom krugu predsjedničkih izbora, 5. siječnja, dati svoj glas? Najavljeno je, naime, da će se aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović sučeliti i sutra u 20.05 sati na Prvom programu HTV-a te samo koji sat prije početka izborne šutnje, u petak navečer na Novoj.

S HTV-a, gdje su prije nekoliko dana otkrili kako su zajedno s pozivom za sučeljavanje u prvom izbornom krugu odmah naveli kako za dvoje kandidata iz drugog kruga organiziraju sučeljavanje 2. siječnja, danas nisu imali konačan odgovor kako će se to odviti. Plan je da ono potraje 90 minuta, a trebali bi ga voditi Zrinka Grancarić i Mislav Togonal. Međutim, kako neslužbeno doznajemo, do 16 sati na Staru godinu samo je Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila da dolazi u HTV-ov studio na Prisavlju.

Ponovljeni pozivi

Dosad nismo dobili potvrdu je li to možda napravio i predsjednički kandidat Zoran Milanović. No, naši sugovornici s HTV-a uvjereni su da ni on neće propustiti priliku za još jedno obraćanje biračima.

RTL-ovo sučeljavanje kandidata Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića
1/30

Sam je, pak, na Facebooku uoči Božića apelirao na održavanje debate, doduše zajedničke. “Debata je više nego potrebna. Tu sam, spreman sam odgovarati na pitanja novinara svih televizija i debatirati o svim temama koje su važne za Hrvatsku. Dakle, predlažem jednu debatu koju će zajedno organizirati televizije s nacionalnom koncesijom”, napisao je Milanović na Facebooku.

Njegovu službenu potvrdu, međutim, osim HTV-a zasad čeka i Nova TV, koja je predsjedničkim kandidatima i kandidatkinjama još u listopadu poslala obavijest s datumima sučeljavanja za prvi krug i za drugi krug. Sa službenim početkom izborne kampanje datume su i službeno komunicirali, a nakon završetka prvog kruga poziv i ponovili Kolindi Grabar-Kitarović i Zoranu Milanoviću. Vjeruju da će se oboje kandidata odazvati devedesetminutnom duelu zakazanom nakon Dnevnika Nove TV u petak. Prema najavama, vodili bi ga Sabina Tandara Knezović i Mislav Bago, ali potvrdu najavljene emisije nemaju ni dva dana uoči emitiranja.

Velik interes javnosti

– Nemamo povratnu informaciju kandidata – poručuju s Nove TV.

U stožeru Zorana Milanovića potvrđuju kako HTV-u i Novoj TV još nisu javili odluku i kažu da je rok sutra. Kako bilo, iako se ponekad stječe dojam da mnogi misle kako političari imaju reći malo što nova, zanimanje javnosti za takve oglede ipak je iznimno veliko.

Kako su objavili na RTL-u, sučeljavanje predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića u ponedjeljak je uz male ekrane na dulje od dva sata, prema prvim neslužbenim podacima, držalo u prosjeku 874.886 gledatelja. Udio u gledanosti u ukupnoj populaciji iznosio je 49,63 posto. U emisiji “RTL Duel: predsjednica ili predsjednik”, koju su vodili Damira Gregoret i Ivan Vrdoljak, vrhunac gledanosti dosegnut je, pak, kad se na dnevnom redu našla tema o SOA-i. U tim je trenucima, kako su objavili s RTL-a, uz njihov program bilo čak 1,018.723 gledatelja.

>> Pogledajte video: Sučeljavanje: Izjave na RTL-u

Komentara 32

Avatar kruno60
kruno60
01:34 02.01.2020.

“Došle su prijave da neki ljudi zovu penzionere i odgovaraju ih od izlaska na izbore ako kažu da će glasati za Milanovića. Kažu da mogu i telefonski glasati i ne trebaju izlaziti na birališta.” Čiji bi to mogli bili ljudi???

MA
MarasG
06:35 02.01.2020.

Svi koji vole Hrvatsku drzavu,kojima je stalo do svojega naroda,koji pamte sve nase junake koji su pali za nasu domovinu neka u sljedecim danima iskoriste sve legalne mogucnosti i aktiviraju svoju rodbinu,prijatelje i poznanike i izadju na glasanje i svoj glas podare aktualnoj predsjednici i time sprijece na celo Hrvatske da nam dodje arogantno i nekulturno covjekoliko cudoviste.

DU
Deleted user
23:17 01.01.2020.

Pokušajte si zamisliti - predsjednica dođe a Milanović ne. Ništa se ne bi posebnog pisalo. Ali pokušajte si zamisliti Milanović dođe a predsjednica ne. Mislim kako bi neke "novine" imale bar dva posebna izdanja taj dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije