Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podupiru inicijativu

HSS-ovci pozvali građane da potpišu zahtjev za referendum o izbornom zakonodavstvu

Skupljanje potpisa
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
03.10.2014.
u 12:20

- Gospođa Lovrić Merzel koja ima pet optužnica docira nam putem medija kao uvaženi član društva i saborska zastupnica. Dosta je bilo ovakvih i sličnih svinjarija i dajmo narodu stvarnu moć, a ne distribuciju demokracije unutar stranačkog menadžmenata - kazao je Orešković

HSS ponovno je danas pozvao građane da tijekom vikenda podupru inicijativu U ime obitelji u prikupljanju potpisa za izmjene izbornog zakonodavstva.

- Razmislite, izađite i potpišite jer ovo je velika šansa i za nas da budemo preko preferencijalnog glasovanja zastupljene tamo gdje sad nismo, i u visokim političkim institucijama, ali i u privredi. Ovo je naša šansa da biramo ljude koje poznajemo i koji će nam biti odgovorni – rekla je predsjednica Organizacije žena HSS-a Hrvatsko srce Marija Ledinski Anić.

Matej Orešković, predsjednik organizacije mladih HSS-a kazao je da je poziv za ovaj referendum poziv na promjene i pokazatelj dosadašnjih politika.

- To je pokazatelj da su nam ovakve i slične promjene potrebne. Gospođa Lovrić Merzel koja ima pet optužnica docira nam putem medija kao uvaženi član društva i saborska zastupnica. Dosta je bilo ovakvih i sličnih svinjarija i dajmo narodu stvarnu moć, a ne distribuciju demokracije unutar stranačkog menadžmenata. Ako usvojimo promjene narod više neće optuživati kolektivno stranke već pojedinačno imenom i prezimenom – kazao je Orešković te pozvao sve mlade koji su još u Hrvatskoj da podrže inicijativu još danas "kako to ne bi morali činiti sutra iz inozemstva".

Umirovljeni general Darko Rukavina, predsjednik organizacije branitelja HSS-a Hrvatski sokol svoj poziv uputio braniteljima.

- Sve što smo časno napravili za svoju domovinu i narod temeljilo se na volji hrvatskog naroda izraženoj na referendumu, a danas su druga vremena. Ne treba nam oružje, ali danas nam treba kemijska olovka kao najmoćnije oružje s kojim treba podržati inicijativu za raspisivanje referenduma. Vrijeme nam istječe i još do nedjelje možemo doprinijeti da istinska demokracija za hrvatski narod dobije svoj put – tvrdi Rukavina.

Na pitanje novinara zašto podržavaju inicijativu koja brani predizborno koaliranje, iako je i sam HSS u koaliciji s HDZ-om, Rukavina je odgovorio da se ovim referendumom rješavaju i druga važna pitanja, poput snižavanja izbornog praga. Zalaže se za postizborne koalicije jer bi one, kaže, trebale biti utemeljene na zajedničkim vrijednostima.

Glavni tajnik Ilija Ćorić dodao je da je HSS definirao svoj smjer kao narodnjački, pučki, demokršćanski i na temelju toga su postigli strateški sporazum s HDZ-om.

- HSS nema namjeru razvrgnuti koaliciju i neki dan su čelnici HDZ-a i HSS-a rekli kako neće različiti stavovi po ovom pitanju utjecati na našu koaliciju. Radi se o tome da ukoliko referendum prođe u tom slučaju ne bismo imali zajedničke kandidacijske liste – zaključio je Ćorić. 

>> Markić: Do sad smo prikupili dvije trećine potrebnih potpisa

Komentara 6

LY
la.yvi.58
14:31 03.10.2014.

Prava demokracija je samoorganizirano CIVILNO DRUŠTVO koje će na razini lokalne samouprave određivati što je najbolje za njega. Primjer je Island. Sve ostalo nije demokracija nego feudalno-kmetski sistem, na koji su nažalost Hrvati jedino i navikli.

DU
Deleted user
13:34 03.10.2014.

IPAK, jedina i najpoštenija opcija za koju sam je DA SVATKO S BIRAČKOG popisa MORA glasovati. Samo tako bi svatko mogao reći da je doista većina odabrala to što je odabrala.

DU
Deleted user
13:32 03.10.2014.

Meni je nazmislivo da netko nekoga potiče, poziva i navaljuje da potpiše bilo što. Miša mu, čovjeku treba dati informacije i to točne, sažete, i ostaviti ga da SAMOSTALNO odluči što, za što i za koga. Ovako bi se reklo da pripadnici ili simpatizeri neke stranke, opcije....bivaju izloženi raznim pritiscima i maltretiranjuu ili pak da su mahom neiteligentni, neinformirani, rječju - neuki jadnici kojima treba reći kojim putem da ide, jer će inače ravno u ponor??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije