Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ime obitelji

Markić: Do sad smo prikupili dvije trećine potrebnih potpisa

markić
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/11
03.10.2014.
u 11:53

Upitana može li precizirati što znači dvije trećine potrebnih potpisa, Markić je uzvratila da pitamo ministra Bauka koliki je broj potpisa zapravo potreban

– Nakon poziva koji smo građanima uputili u utorak da nam se pomogne prikupiti dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni izbornih pravila, broj potpisa znatno se povećao. Nemamo ih još dovoljno, no nadamo se da ćemo u preostala tri dana prikupiti dovoljan broj potpisa. Naime, do sada je prikupljeno dvije trećine potpisa, kazala je na današnjoj konferenciji za novinare čelnica Građanske inicijative U ime obitelji Željka Markić.

Upitana može li precizirati što znači dvije trećine potrebnih potpisa, Markić je uzvratila da pitamo ministra Bauka koliki je broj potpisa zapravo potreban.

Na Trgu bana Jelačića, gdje je konferencija za medije i održana, Markić je kazala kako odgovor Ustavnog suda o potrebnom broju potpisa još uvijek nisu dobili. Na iduće novinarsko pitanje što ako ne uspiju prikupiti dovoljan broj potpisa, čelnica inicijative je uzvratila:

Bit će nam žao što nismo iskoristili ovu priliku za promjene. Također, na pitanje novinara gdje inicijativa ima najveće probleme s prikupljanjem potpisa, Markić je odgovorila kako su najveći problemi u Splitu, Karlovcu i Virovitici, gdje im je bilo zabranjeno postavljati zatraženi broj štandova ili se postavljanje štandova naplaćivalo, dok je problema bilo i u manjim mjestima gdje su, kako je rekla, lokalni SDP ili HDZ zastrašivali ljude koji rade u gradskim upravama tako da nisu smjeli volontirati ili se pak pokraj štandova provjeravalo tko potpisuje inicijativu.

>> U ime obitelji: Kako raste broj potpisa, raste i broj napada na štandove

>> Markić: Bojimo se da nećemo prikupiti dovoljno potpisa

Komentara 149

CR
CroHR123
11:11 03.10.2014.

Ostala su još tri dana - iskoristite mogućnost i podržite zahtjev za promjenama političkog sustava. Pa valjda vidite da ovo što imamo ne valja, da se gospodarstvo raspada, demografija je katastrofalna, mladi iseljavaju. Ne tražite dlaku u jajetu, jer bolju priliku od ove nećemo imati jako dugo. Političari sigurno neće sami sebi uništiti sustav koji je tako dobro podešen da odgovara njima. Ako nešto i promijene, to će biti sitnice koje ne mijenjaju ništa bitno.

BU
Bulaba
11:58 03.10.2014.

Svi stalno cendraju da ništa ne valja i da hoće promjene i da im je dosta postojećih političara, a sad netko drugi sve radi da se stvari promijene, i sad im se ne da potpisati? Smiješno.

AN
angel2
11:26 03.10.2014.

Dragi hrvatski narode,dajte vec jednom izadite i ucinite nesto dobro za sebe i ovu drzavu.Potpisite za ovaj referendum jer vi ste drzava a ne neki politicar koji samo cuva svoje dupe i svoju poziciju jer to je njihova zlatna kokaka koje se ni u snu ne zele odreci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije