Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trganje plakata

U ime obitelji: Kako raste broj potpisa, raste i broj napada na štandove

Napadi na štanodve Inicijative 'U ime obitelji'
Foto: U ime obitelji
1/2
02.10.2014.
u 15:37

- Bez obzira na napade na štandove, trganje i šaranje potpisnih knjiga u sljedećih nekoliko dana inicijativa može prikupiti dovoljan broj potpisa - poručuju iz 'U ime obitelji'

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ priopćila je kako je u posljednjih nekoliko dana porastao broj napada na volontere i mjesta izjašnjavanja o potrebi raspisivanja referenduma o pravednijem izbornom sustavu. - Kako broj potpisa raste, povećava se i agresivnost onih koji ne žele da hrvatski birači sami odlučuju o tome na koji će način birati svoje saborske zastupnike - izvijestili su iz Inicijative.

Navode kako je  nepoznati je muškarac u večernjim satima u srijedu na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu potrgao potpisnu knjigu “U ime obitelji” te da su volonterke ovaj incident prijavile policiji.

„Kad je shvatio da volontiramo za inicijativu „U ime obitelji“ gospodin se naljutio i iz počeo trgati knjige“, rekla je volonterka „U ime obitelji“ Tena. Navode i primjer iz Pule gdje je nepoznata djevojka, kako navode, praveći se kako se želi potpisati u potpisnu knjigu, na stranici na kojoj je nedostajao samo jedan potpis, išarala cijelu stranicu i  nakon toga pobjegla.

- U nedjelju je štand inicijative „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“ u Zagrebu osvanuo s potrganim plakatima s referendumskim pitanjem. Štand u Novom Jelkovcu tri je dana zaredom tijekom noći oštećivan, što su volonteri prijavili policiji - dodaju iz Inicijatove i poručuju kako bez "obzira na napade na štandove, trganje i šaranje potpisnih knjiga, onemogućavanje dovoljnog broja lokacija za izjašnjavanje i sl., u sljedećih nekoliko dana, do nedjelje 5. Listopada, inicijativa može prikupiti dovoljan broj potpisa, ako se građani udruže u zahtjevu za promjene - za bolji izborni sustav kroz referendum i nastave davati svoju podršku referendumu - kroz volontiranje i davanje svojih potpisa".

>> Otkrivamo: Zašto su biskupi suzdržani o referendumu udruge 'U ime obitelji'

>> Volonteri "U ime obitelji" omogućuju izjašnjavanje ispred crkava u Splitu

Komentara 35

CA
Carigrad
15:53 02.10.2014.

ajmo svi na potpis da maknemo ovu udbu/masoneriju sa vlasti koja nas pljačka i moralno i duhovno više od dva desetljeća

Avatar La_Piaf
La_Piaf
15:53 02.10.2014.

Za nezavisnost smo se morali izboriti. I za pošteniju politiku se treba izboriti. Aktualnim silama usprkos.

SA
samodinamo
15:54 02.10.2014.

idem potpisati u inat hdzu i sdpu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije