Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popularni lanac prehrane

Hrvatski grad koji 10 godina čeka McDonald's konačno ga dobiva?

Ilustracija
Rafael Ben-Ari/Newscom/PIXSELL
18.06.2021.
u 10:03

Iako je Dubrovnik u očima McDonald'sa malen grad, on je svakako jedna od najpoznatijih svjetskih destinacija koja privlači pozamašan broj gostiju

Veliki lanac brze hrane McDonald's napokon dolazi u Dubrovnik, ako je suditi i dalje prema neslužbenim, ali pouzdanim izvorima. Nositelj hrvatske franšize je Globalna hrana d.o.o. koju je 2010. godine kupio Georg Gavrilović iz mesoprerađivačke tvrtke Gavrilović, javlja Dubrovački dnevnik.

Unatoč tome što se već gotovo desetljeće špekulira o dolasku tog mega popularnog lanca prehrane, ovog puta je sve napokon u fazi realizacije. Franšiza već osam godina povremeno pregovara s tvrtkom koja je vlasnik zemljišta i zgrade u Gružu, tvrtkom Frendy.

„Još ništa nije dogovoreno. Tek smo dobili neke natuknice da su zainteresirani, no isto je bilo i prije nekoliko godina, vjerojatno ispipavaju teren, nije još ni blizu realizacije,“ rečeno je iz Fendyja.

Navedena lokacija 'zapela' je u oko ljudima u McDonald'su kao idealna jer je to jedna od rijetkih lokacija u kojoj se može organizirati rad restorana brze prehrane sa sjedećim mjestima, a ujedno i prodaja hrane i pića za korisnike koji dolaze s automobilima i preuzimaju hranu, takozvani Drive in.

Iako je Dubrovnik u očima McDonald'sa malen grad, on je svakako jedna od najpoznatijih svjetskih destinacija koja privlači pozamašan broj gostiju. Lokacija u Gružu svakako pospješuje argumente, posebice ako uzmemo u obzir da bi budući McDonald's bio svim kruzerskim gostima na dohvat ruke.

Jedan od ključnih faktora skorašnjeg dolaska te franšize je i skori dovršetak Pelješkog mosta. Pelješki most bi svakako olakšao logistički prijevoz namirnica do Dubrovnika i zaobilaženje granice Bosne i Hercegovine što je do sada bio teško premostiv problem.

 

Ključne riječi

Komentara 1

ŽU
žutizg
06:24 19.06.2021.

a Jesu docekali stvarno,shit food,junk meat and other

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije