Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U UPORABI OD 1. SIJEČNJA

Hrvati navalili na eurokovanice, glasnogovornik Pošte otkrio koliko ih je dosad prodano: 'Interes je velik'

Zagreb: Danas je pao kompletan informatički sustav Hrvatske pošte
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
01.12.2022.
u 14:00

U paketu će građani dobiti tri kovanice od dva eura, tri kovanice od jednog eura, pet kovanica od 50 centi, pet kovanica od 20 centi, pet kovanica od 10 centi, tri kovanice od pet centi, četiri kovanice od dva centa te pet kovanica od jednog centa

Hrvati od danas mogu kupiti pakete eurokovanica po cijeni od 100 kuna, a koje će službeno moći koristiti od 1. siječnja 2023. Navala na kovanice već je krenula, a glasnogovornik Hrvatske pošte Krešimir Domjančić otkrio je kakva je trenutna situacija.

- Početni paketi su dostupni u 1000 poštanskih ureda u više od 800 naselja. Do 11 sati smo prodali 22.000 početnih paketa euro kovanica. Interes je velik, ali bili smo spremni i pripremili smo se - komentirao je za N1.

Hoće li do 1. siječnja biti dovoljno 1,2 milijuna paketića koje je HNB pripremio, Domjančić je kazao kako bi zasad trebalo biti.

Inače, građani svoje paketiće od danas mogu kupiti u bankama, Fini i Hrvatskoj pošti. Jedan paket sadrži 33 eurokovanice s hrvatskom nacionalnom stranom, i to u vrijednosti od 13,28 eura - 100 kuna.

U paketu će građani dobiti tri kovanice od dva eura, tri kovanice od jednog eura, pet kovanica od 50 centi, pet kovanica od 20 centi, pet kovanica od 10 centi, tri kovanice od pet centi, četiri kovanice od dva centa te pet kovanica od jednog centa. 

Požele li građani više, moći će kupiti maksimalno dva takva paketa.

>> VIDEO Policija u Engleskoj lovi Grincha: S kućnog praga ukrala poklone koje su roditelji namijenili za svoju gluhu djecu

Komentara 3

VI
vidum
23:04 01.12.2022.

Domoljubi se jedva čekaju riješiti vlastitog i prihvatiti tuđi novac. Isto kao i vlastitog jezika.

LJ
ljeto90
15:01 01.12.2022.

Pa što mi ne vrijedi 10 eura papirnati ne kužim???

Avatar spin
spin
14:32 01.12.2022.

Kupuju numizmatičari da bi kasnije mogli prodavati u svijet i zaraditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije