Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiglo oko 100.000 izbjeglica

Hrvat sa zapada Ukrajine za Večernji list: Danas je ovdje bilo već pet uzbuna, a raketirali su vojno skladište

Ivano-Frankivsk
Foto: Denis Ivančić
1/6
21.03.2022.
u 22:37

Kako je za Večernji list rekao Denis Ivančić iz Ivano-Frankivska, gradonačelnik je prije par dana pozvao stanovnike koji žive u centru grada da odsele jer se očekuje raketiranje TV odašiljača koji se nalazi u centru grada

Sve je više naoružanih vojnih i policijskih patrola po gradu Ivano-Frankivsku koji se nalazi u blizini Lavova na zapadu Ukrajine. U grad i regiju stiglo je oko 100.000 izbjeglica. Do sada je Ukrajinu napustilo više od tri milijuna ljudi, uglavnom žena i djece. 

Kako je za Večernji list rekao Denis Ivančić iz Ivano-Frankivska, gradonačelnik je prije par dana pozvao stanovnike koji žive u centru grada da odsele jer se očekuje raketiranje TV odašiljača koji se nalazi u centru grada. Počeli su raditi i zaštite oko spomenika.

"Jučer su raketirali podzemno vojno skladište u mjesto koje je blizu mog grada sa hipersoničnim raketama koje su letjele 2000 km do cilja. Do sada su raketirali tri puta aerodrom u mome gradu Ivano Frankivsku, ali to su bile obične navođene rakete. Danas je već bilo 5 uzbuna", kaže Ivančić.

Foto: Denis Ivančić

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Video: Posljednji europski diplomat napustio Mariupolj: 'Ono što sam vidio, nadam se da više nitko neće vidjeti'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije