Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADONAČELNIK BJELOVARA

Hrebak o ustaškim i nacističkim simbolima na pravoslavnoj crkvi: 'To je nedopustivo! Pomoći ćemo u saniranju štete'

Bjelovar: Na tek obnovljenoj pravoslavnoj crkvi osvanuli sramotni ustaški i neonacistički simboli
Damir Spehar/PIXSELL
21.12.2023.
u 12:21

"Takve stvari nisu dopuštene, mi ih osuđujemo i tu govorim o svim oblicima režima, i ustaškog i komunističkog i nacističkog", naglasio je Hrebak, gradonačelnik Bjelovara.

Na pravoslavnoj crkvi Svete Trojice u središtu Bjelovara osvanuli su u četvrtak ustaški i nacistički grafiti. Na nedavno obnovljeno pročelje crkve nacrtani su "ušato" slovo U, natpis "Za dom spremni" i 14/88, kombinacija brojeva koja je u širokoj uporabi među neonacistima.

Bjelovar: Na tek obnovljenoj pravoslavnoj crkvi osvanuli sramotni ustaški i neonacistički simboli
1/22

Očevid je u tijeku, a incident je komentirao bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, koji je poručio da je Bjelovar multikulturalan, tolerantan grad u kojem nema mjesta za takvo ponašanje.

- Očekujem od policije da brzo riješi taj slučaj. Grad Bjelovar će pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi da sanira štetu i razgovarati s njima o mogućnosti postavljanja kamera - rekao je Hrebak. - Takve stvari nisu dopuštene, mi ih osuđujemo i tu govorim o svim oblicima režima, i ustaškog i komunističkog i nacističkog - naglasio je Hrebak.

VEZANI ČLANCI:

Dodao je kako se nakon incidenta čuo s pravoslavnim svećenikom Stefanom Maksimovićem, kojem je izrazio žaljenje i obećao pomoć Grada u saniranju štete.

VIDEO Pravoslavna crkva u Bjelovaru išarana ustaškim i nacističkim simbolima

Komentara 2

22
224
17:43 21.12.2023.

Provokacija garant!!!! Zadatak je Hrvate nonstop držati u stavu "glavu dolje, ruke na leđa". Sve dok se ne nađu "svastičari" ne vjerujem ništa....

BL
blekpanther
15:39 21.12.2023.

Taj ili oni su bili sigurni da ih nitko neće viditi! Čudno je kako se te bljuvotine uvjek pojave pred katoličke blagdane ili drugačije po potrebi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije