Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amandman

HRAST traži da učitelji i nastavnici postanu službene osobe kako bi ih se zaštitilo od nasilja

HRAST traži zaštitu hrvatskih učitelja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
12.12.2018.
u 13:05

Čelnik HRAST-a Ladislav Ilčić iskoristio je prigodu da prigovori što se u javnim raspravama ne uvažavaju prigovori javnosti

HRAST je podnio amandman na prijedlog Kaznenog zakona o kojemu bi danas trebao raspravljati Hrvatski sabor kojim traže da se odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima, profesorima, stručnim suradnicima i ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova dodijeli status službenih osoba i tako zaštiti od nasilja. Zastupnik te stranke Hrvoje Zekanović tako je pozvao da se zaštite hrvatski učitelji i nastavnici.

- Ako je hrvatska država dala mandat profesorima da odgajaju našu mladost, onda ih mora i zaštititi na njihovim radnim mjestima – poručio je Zekanović.

Njegov stranački kolega Hrvoje Šlezak podsjetio je da se posljednjih dana u javnosti dosta raspravlja o sigurnosti obrazovnih radnika.

HRAST traži zaštitu hrvatskih učitelja
1/5

- Zato smo predali amandman kojim bi im dodijelili status službenih osoba s ciljem da ih kroz taj status zaštitimo. Kazneni zakon na koji dajemo amandman je danas u raspravi i smatramo da je krajnje vrijeme da se nešto promijeni. Pozivamo sve saborske klubove da podrže naš amandman jer mislim da je zaštita učitelja cilj svih nas ovdje. Oni odgajaju budućnost naše zemlje i nositelji su svih reformskih procesa – objasnio je Šlezak. Podsjetimo, Kazneni zakon propisuje kazne od šest mjeseci do pet godina za napad na službene osobe, odnosno za silu ili prijetnju uporabe sile.

Čelnik HRAST-a Ladislav Ilčić iskoristio je prigodu da prigovori što se u javnim raspravama ne uvažavaju prigovori javnosti.

- Moram reći da je e-savjetovanje o kurikularnim dokumentima izgubilo svaki smisao. Mi smo se desetak puta javljali na razna e-savjetovanja i ni jednom naši argumenti nisu usvojeni, i to nije nešto što se događa samo nama. Čini se da se nastavlja politika iz doba ministra Jovanovića, te da u Ministarstvu obrazovanja i dalje vlada jednoumlje – zaključuje Ilčić.

>> Pogledajte kako ova američka profesorica zlostavlja učenike

 

Komentara 7

DU
Deleted user
13:44 12.12.2018.

Hrastovci su barem domoljubi koji vole ovu zemlju.za razliku od drugih kojima je još srce u propaloj Jugoslaviji.

SI
Simpleton
14:20 12.12.2018.

konacno i jedna pametna od katolickih fundamentalista! ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije