Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTOSPOLNOST U PROMETU

'Homoseksualni' semafori u Beču trajno ostaju

homoseksualni semafori
Foto: Reuters/PIXSELL
20.05.2015.
u 11:58

Glasnogovornik za turizam austrijskih socijaldemokrata (SPÖ) Max Unterrainer potiče i druge austrijske gradove da se pridruže akciji i također postave semafore s istospolnim oznakama

Trajno ostaju semafori nedavno postavljeni na 49 lokacija u Beču kao poruka tolerancije povodom Life Bala 2015. i Pjesme Eurovizije. Kada se upali svijetlo, umjesto jednog čovječuljka prikazuju se likovi istospolnih parova, dviju žena koje stoje ili dvojice muškarca koji hodaju držeći se za ruke, uz simbol srca.

To je poručila dogradonačelnica Beča, odgovorna za promet u bečkoj pokrajinskoj i gradskoj vladi Maria Vassilakou, inače inicijatorica ove akcije koja je trebala isprva trajati samo do kraja lipnja.

– Ovo je sjajno ne samo za prihvaćanje homoseksualnih parova, nego za turizam u Beču. Zato smo odlučili da nove oznake ostavimo – istaknula je. Napomenula je da su reakcije bile više nego pozitivne ne samo u Beču i Austriji nego i izvan nje, što potvrđuje i reakcija 19 tisuća internetskih fanova. Grad München, oduševljen bečkom idejom, namjerava 11. srpnja za ''Christopher Street Day'' također postaviti ''homoseksualne'' semafore. Glasnogovornik za turizam austrijskih socijaldemokrata (SPÖ) Max Unterrainer potiče i druge austrijske gradove da se pridruže akciji i također postave semafore s istospolnim oznakama. Kao moguće lokacije navode se ne samo gradska i mjesna raskrižja nego i austrijska skijališta, uz napomenu kako je cijena od 1285 eura po semaforu ''apsolutno prihvatljiva''.

Grad Beč ova je akcija stajala 63 tisuće eura. Austrijska krajnje desna Slobodarska stranka (FPÖ) na čelu s Heinz-Christianom Stracheom oštro je kritizirala odluku Grada Beča da trajno ostavi semafore s homoseksualnim i lezbijskim likovima i porukama.

>> Jeste li ikad vidjeli kako se čisti semafor?

Komentara 69

Avatar Peterančan
Peterančan
12:05 20.05.2015.

Treba za njih i posebne znakove, i posebne ceste. I posebna naselja.... kod nas npr. Goli Otok!

IN
incogrito
12:07 20.05.2015.

pranje mozgova. ni bec nije sto je nekad bio. dekadencija i samounistenje slijedi..

BR
Branko102
12:11 20.05.2015.

Na ovom se primjeru najbolje vidi koliko je jak židovski lobi u EU,koji silom želi uništiti tradiciju i kulturu naroda EU. Želi se nametnuti retardirana kultura smrti kao nešto normalno.To niked neće i ne može biti normalno,koliko se god trudili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije