Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliko zanimanje

HEP-ove obveznice razgrabljene, Čačić: Mogli smo dobiti 3 mlrd. $

radimir čačić (1)
Patrik Macek/PIXSELL
03.11.2012.
u 09:05

HEP-ovi stručnjaci plasirali su sve obveznice u vrijednosti od 500 milijuna dolara, a interes je bio gotovo šest puta veći

Stručnjaci Hrvatske eletroprivrede posljednjih su dana obilazili München, Frankfurt, Zürich i London u potrazi za kupcima obveznica, javlja HRT. Predstavljali su ulagačke projekte i planove kompanije i ponudili obveznica u vrijednosti od 500 milijuna dolara bez jamstva države. Sve su ih plasirali, a interes investicijskih banaka bio je gotovo šest puta veći - oko 2700 milijuna dolara, iako je HEP-u nedavno snižen rejting.

- Mogli smo dobiti gotovo tri milijarde da smo tražili - rekao je gostujući u Dnevniku 3 HTV-a potpredsjednik Vlade Radimir Čačić

- S ovom transakcijom HEP postaje svjetski investiciono prisutna kompanija. Pola novca će otići u plaćanje nepovoljnih kreditnih linija, a drugi dio će ići u nove investicijske projekte - naglasio je Čačić.

- Postignuta je kamatna stopa od 6%, izuzetno povoljna jer se država Hrvatska nije u zadnjih pet godina, otkad je počela svjetska kriza, zaduživala po takvoj kamati nego po 6,5, 6,375%, 6,25%. Izuzetno kvalitetno, ovo je povjerenje ne samo u HEP nego i u Hrvatsku - rekao je zadovoljni Čačić.

Ključne riječi

Komentara 6

ZO
zook
11:06 03.11.2012.

ovo sve pod crni humor treba stavljati

CA
cavecanem
11:24 03.11.2012.

čestitke svima koji doma imaju struju i grijanje preko hepa svi smo mi jamci novog zaduženja od tri milijarde kuna jer kad ponestane za vraćanje kamate i kad dođe glavnica na naplatu......

RO
robizg
11:42 03.11.2012.

Ovo je kao onaj slučaj za Račanaove vlade kad je onaj Jurčić mahao čekom od 505 mil$ i smijao se ponosno kako je dobro utopio dio HT-a. Pa koje nas to prokletstvo prati da imamo takve na vlasti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije