Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HDZ prozvao SDP-ove zastupnike zbog nervoze

Hadezeovci Frano Matušić i Ante Kulušić svoje su najveće oporbene rivale prozvali za nervozu jer su doznali da je DORH dobio 30-ak tisuća stranica vezanih uz aferu Daimler
27. siječnja 2011. u 15:46 53 komentara 3 prikaza
hdz
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL

Nakon aktualca rat na relaciji HDZ – SDP nastavio se. Prvi su potez povukli HDZ-ovci Frano Matušić i Ante Kulušić koji su svoje najveće oporbene rivale prozvali za nervozu jer su doznali da je DORH dobio 30-ak tisuća stranica vezanih uz aferu Daimler.

– Uvjereni smo da će među tih 30-ak tisuća stranica biti barem jedna koja će jasno kazati koji su dužnosnici primali novac od 2002. do 2008. sklapajući ugovor o nabavi 210 vatrogasnih vozila neposrednom pogodbom, bez natječaja – poručio je Matušić. Podsjetio je i da su takav ugovor 2003. godine mogli potpisati jedino esdepeovci. Dobar dio svoje tiskovne konferencije hadezeovci su posvetili i anonimnom pismu u kojem se esdepeovce proziva za sumnjivo financiranje parlamentarnih izbora 2007. godine. U pismu se kaže da je tvrtka In-vozila sa svoje dvoje zaposlenih donirala pola milijuna kuna SDP-u i 300 tisuća kuna HNS-u te kako je osnivač te tvrtke Siniša Nikolić, inače grafički urednik "Aktualnosti", posebnog izdanja SDP-ovih novina "Pravednost".

Hadezeovcima je sumnjivo kako tako mala tvrtka ima toliko novca. U istom anonimnom pismu spominje se kriminal u PIK Vrbovcu, uništavanje tvrtke, rasprodaja njezine imovine radi isisavanja novca, a sve za vrijeme SDP-ove Vlade. Spominje se i da je tijekom 2002. i 2003. godine poslove marketinga za PIK obavljala tvrtka Imelda public u vlasništvu Ivana Račana, sina tadašnjeg premijera Ivice Račana, a koja je, piše u pismu, u tom vremenu fakturirala PIK-u nešto manje od milijun kuna nikad odrađenih usluga.

Na protunapad nije trebalo dugo čekati. Tajnik SDP-a Igor Dragovan poručio je hadezeovcima kako mu optužbe iz anonimnog pisma izgledaju kao da su ih pisali osobno Frano Matušić i Boris Kunst te je odbacio sve optužbe na račun SDP-a. Dodao je da su za razliku od HDZ-a svi SDP-ovi donatori javni te da grafički urednik Siniša Nikolić, koji se spominje u pismu, nema nikakve veze s tvrtkom In-vozila niti je ikada imao.

Dragovan je pozvao i prozvao ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića da čim prije završe istragu o aferi  Daimler, jer HDZ-ova je taktika laganje, podmetanje i nabacivanje blatom.

– SDP se ne boji niti se ima bilo čega bojati jer s Daimlerom i sa svim drugim vrstama afera i korupcije nema nikakve veze, što se za HDZ ne može reći. Neću reći, a mogao bih, da bi u Daimleru neki ljudi iz HDZ-a mogli isplivati, pa je ovo bacanje prašine u oči. Lova je sjedala na račune i nakon 2003. godine – kaže Dragovan. Poručio je i da stranka, čiji je bivši predsjednik i premijer u zatvoru, bivši potpredsjednik Vlade na sudu, bivši ministar unutarnjih poslova i obrane pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora, u kojoj je drugi ministar unutarnjih poslova priznao da je fiktivno isplatio 17 milijuna kuna famoznoj tvrtki Fimi medija, zadnja koja može bilo koga optuživati.

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
 • Avatar bakunjin
  bakunjin:

  Ajde najte se sekirat režimski pajaci. Kraj vam se bliži tak i tak. Tika tak, tika tak, tika tak.... zzzvvvrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!! :)

 • -obrisani-:

  zato sdp-ovce zure za izborima da prikriju svoje afere

 • mr_brown:

  \"Hadezeovcima je sumnjivo kako tako mala tvrtka ima toliko novca\", pazite njima je sumnjivo HAHAHAHAHAHAHAHA HDZ LOPOVE U ZATVOR! VEČERNJAK BILTEN HDZ-A