Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grmoja o incidentu:

'Bio sam nervozan pa sam se maknuo. Razmišljao sam što učiniti ako premijer dođe...'

Nikola Grmoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
17.01.2019.
u 08:42

I dok Grmoja tvrdi da ga je premijer htio fizički napasti, Plenković kaže da ga je samo htio pitati na koga je mislio kada je rekao da je veleizdajnik.

Prva sjednica Sabora nakon zimske stanke u srijedu bila je vrlo burna. Glavna tema bila je propala kupnja borbenih aviona. Frcale su optužbe, uvrede, bacali se "avioni F-16"... a između premijera Andreja Plenkovića i Mostova zastupnika Nikole Grmoje došlo je do incidenta.

I dok Grmoja tvrdi da ga je premijer htio fizički napasti, Plenković kaže da ga je samo htio pitati na koga je mislio kada je rekao da je veleizdajnik.

Pogledajte video Grmoje kako optužuje Plenkovića:


Za N1 televiziju Grmoja je ponovo objasnio što se dogodilo u Saboru.

Rekao je da je premijer bio vrlo nervozan.

"Ja mislim da uopće nisam prešao granicu. Postavio sam konkretna pitanja, nisam dobio odgovor. Optužio sam ministricu Pejčinović-Burić da ne saziva Povjerenstvo koje treba pratiti provedbu mjerila iz poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima s EU. Time krši vladajuću odluku Vlade, a Srbija otvara nova poglavlja. Sasvim je logična kvalifikacija da ministrica radi u interesu srpske vlade.

Oporba je jučer pobijedila u raspravi i premijer Plenković izgubio je živce. Premijer je krenuo prema meni. Ja ne mogu tvrditi da bi on mene udario, ali bio je vidno nervozan. Govorio mi je 'što si to rekao'. Kolega Bulj prepriječio je put, a kolega Beus me zamolio da se povučem da ne bi došlo do incidenta. Ja sam se onda maknuo", rekao je Grmoja.

Na pitanje je li se preplašio, rekao je da nije.

"To je kolega Pupovac rekao, ne znam zašto je imao potrebu lagati da sam otišao iz sabornice. Nakon što je sve završilo ja sam izašao jer sam i ja bio nervozan pa sam se maknuo, ali sam cijelo vrijeme bio u sabornici. Ne želim na bilo koji način poslati poruku o sebi i svojoj političkoj opciji da smo neki divljaci", ispričao je Grmoja.

Nikola Grmoja Nikola Grmoja
1/5

"To je ta priča, okvir u kojem oni mene nastoje prikazati. Baš iz tog razloga sam se odmaknuo jer znam što bi Vladina mašinerija odradila. Jasno je da je premijer jučer izgubio živce, ja nisam ništa prenapuhao, može se pogledati snimka. Ne kažem da bi me udario, ali čovjek je krenuo prema meni."

"Jedna onako nadrealna scena", rekao je. 

"Svi su jasno u obrani premijera, Pupovac, Glavaš", rekao je. "I dalje stojim u tvrdnji da je premijer Plenković anemičan. Ako misle da to nije istina, mogu me slobodno tužiti", rekao je.

"Nisam ni u jednom trenutku pretjerao, branio sam svoju kolegicu, branio bih je ponovo, mislim da sam sve napravio", rekao je Grmoja.

Pogledajte video: Krstičević bacio na pod makete aviona

Komentara 111

DU
Deleted user
09:34 17.01.2019.

plenki, ja cu ti reci ako ti to savjetnici nisu rekli: NA TEBE SE ODNOSILO ,

Avatar Dadinho
Dadinho
09:34 17.01.2019.

Pupovčeve NOVOSTI se sprdaju sa našom himnom,Franjom Tuđmanom i olujom, mi sve to financiramo njemu kao manjincu i nikom ništa a čim Pupovac grakne odma je LIVE prijenos na HTZ-HDZ-tv-u, sve institucije stanu u stav mirno i svi staju u obranu nekoga ko se svim silama borri protiv otkrivanja i procesuiranja ratnih zločina! Dakle u čemu je Grmoja pogriješio??? VELEIZDAJA i prosrpska politika pre očita! To je Brixelleski naputak jer su DOMOLJUBE u HDZ-u zamijenili veleizdajnici koji u ime karijere spremno vrše sve naloge EU-a a to je guranje u EU I NOVO BRATSTVO I JEDINSTVO! Nije pitanje jednog covjeka, danas Plenkovic,sutra kolinda al politija ce biti ista,,sluzenje BRUXELLEESKIM interedimaHrvatsko srpskog bratstva i jesinstva kako bi ovi cim prije usli u EUa tek smo lokve krvi prolili da se maknemo od koljaca iz yuge a vec nas opet zajedno guraju u uniju

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
09:25 17.01.2019.

Ne izruguje se nitko “anemičnom” zbog zdravlja nego zbog “beganja” uz pomoć izmišljene bolesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije