Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Greenpeace započeo sa instalacijom solarnih panela na školi u Drenovcima

Istakli su i da traže od Vlade RH da u plan obnove poplavljenih područja ugradi principe energetske učinkovitosti i povećanja obnovljivih izvora energije.
11. lipnja 2014. u 12:50 1 komentara 106 prikaza
Greenpeace
Foto: Greenpeace

Aktivisti Greenpeacea danas su na zgradu OŠ u Drenovcima započeli sa instalacijom solarnih panela koji će napajati projekciju sutrašnje utakmice Hrvatska - Brazil. Kako se navodi u priopćenju Greenpeacea ovo je početak kampanje za “Obnovljivu obnovu”.

Istakli su i da traže od Vlade RH da u plan obnove poplavljenih područja ugradi principe energetske učinkovitosti i povećanja obnovljivih izvora energije.

- Danas Vlada odlučuje o prijedlogu Zakona o poplavljenim područjima. Imaju priliku i dugoročno pomoći onima koji su najviše pogođeni poplavama kroz planiranje obnovljive obnove. Ako se sada investira u obnovljivu gradnju, sredstva će se povratiti kroz nekoliko godina, rekao je coordinator klimatske kampanje Greenpeacea u Hrvatskoj Marko Gregović. U priopćenju udruge navodi se I da korist od obnovljive energije ne vidi samo Greenpeace nego i građani Hrvatske. Ukazuju na istraživanju koje je naručio Greenpeace, a koji je provela agencija IPSOS na uzorku od 500 ispitanika, u kojem je 90,6 posto anketiranih odgovorilo je da bi Hrvatska trebala provoditi energetsku politiku utemeljenu na obnovljivim izvorima energije. U istom istraživanju 92,6 posto ispitanika reklo je da bi Vlada trebala povećati investicije u obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost kao mjere za izlazak iz gospodarske krize.

- Ljudi prepoznaju potencijal koji imaju obnovljiva energija i energetska učinkovitost. Vrijeme je da Vlada djeluje u skladu sa željama građana. Sutra nećemo navijati samo za hrvatsku reprezentaciju, nego i za obnovljivu Hrvatsku, istakao je Gregorić.

>> Žrtve poplave nisu same, val solidarnosti diljem Europe

dirljivo
Tuga u obitelji zbog gubitka: Jelena Veljača objavila emotivnu fotku, fanovi izražavaju sućut
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • BubyZG:

    Greenpeace sa svojim "coordinatorom" Markom Gregovićem su najobičniji plaćenici stranog kapitala i stranih investitora koji deru kožu sa cijenom struje iz obnovljivih izvora energije ( OIE ) . Cijena kWh iz OIE je od 2 do tri kune ZAJAMČENO sljedećih ... prikaži još! petnaest godina, sa ugovorenom inflacijskom stopom ( cijena kWh raste svake godine za stopu inflacije !! ) dok je cijena iz klasičnih izvora oko 25 lipa po kWh ( cijena na burzi ). I još se k tome ništa od opreme za OIE ne prozvodi u RH, već je sve iz uvoza, što znači da tzv. "investitori" pokreću i investiraju u svojim domicilnim zemljama ( Španjolska, Njemačka, Italija .... ), dok nama preostaje da sljedećih petnaet godina trošimo i PLAĆAMO tu enormno skupu struju. Gore i od kredita u CHF !!!!