Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Žrtve poplave nisu same, val solidarnosti diljem Europe

poplave pomoć njemačka
Foto: screenshot / Deutche Welle
05.06.2014.
u 10:31

Brojne udruge, klubovi, sportska društva, vjerske zajednice skupljaju i šalju humanitarnu pomoć u pogođena područja. Mnogi su se organizirali i privatno te šalju pakete pomoći ljudima koji su 20 godina nakon rata opet izgubili sve što su imali

 Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Srbiju pogodile su najteže poplave u posljednjih 120 godina. Iako su svoje domove tek nedavno obnovili nakon ratnih razaranja, mnogi ljudi iz njih su ponovo morali bježati, ovoga puta ne zbog rata kao što je to bio slučaj u 90-im godinama, nego zbog podivljalih vodenih masa.

Diljem Europe, a i šire, nastao je veliki val solidarnosti s ljudima u pogođenim područjima, pa tako i u Njemačkoj. Brojne udruge, klubovi, sportska društva, vjerske zajednice skupljaju i šalju humanitarnu pomoć u pogođena područja. Mnogi su se organizirali i privatno te šalju pakete pomoći ljudima koji su 20 godina nakon rata opet izgubili sve što su imali. 

>>Hrabri borac protiv tajnih službi

 

Komentara 2

KA
kafka
13:37 05.06.2014.

"...pomoći ljudima koji su 20 godina nakon rata opet izgubili sve što su imali. " . . . . . U ratu su izgubili mnogi građani Hrvatske i BiH na čijem se teritoriju i vodio rat. Tako da se citiranana izjava može odnositi isključivo na stradalnike poplave koji su građane BiH i Hrvatske, a nikako se ne može dovesti u vezu s građanima Srbije stradalim u poplavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije