Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ISTOKU GRADA

Gori neboder u Londonu: 100 vatrogasaca bori se s požarom na zgradi od 19 katova

Screenshot
07.05.2021.
u 13:49

Londonska hitna pomoć priopćila je da je na to područje poslala svoje ekipe, voditelje kliničkih timova i pomoćna vozila

Vatrogasci u Londonu u petak gase požar na neboderu od 19 katova na istoku grada, dim izlazi s 8., 9. i 10. kata, a hitna pomoć pomaže ljudima na tom području.

Požar gasi oko 100 vatrogasaca, a na mjestu događaja su i bolničari i policija. Londonska hitna pomoć priopćila je da je na to područje poslala svoje ekipe, voditelje kliničkih timova i pomoćna vozila. "Ljudima pružaju pomoć i ostaju na mjestu događaja, radeći s drugim hitnim službama", rekli su.

Požar na istoku grada u blizini financijske četvrti Canary Wharf dogodio se gotovo četiri godine nakon što su 72 osobe umrle kada se neboder Grenfell Tower u zapadnom Londonu pretvorio u pakao, potpomognut opasnom zapaljivom oblogom.

Obloga koja se koristi na bloku identificirana je kao ključna za brzo širenje požara i od tada je pronađena na zgradama diljem zemlje, što zahtijeva skupo uklanjanje. Ove godine vlada je utvrdila kako će pomoći financirati uklanjanje obloga s visokih stambenih zgrada.

Ključne riječi

Komentara 3

JO
jorgen
15:02 07.05.2021.

London sve manje postaje mjesto pogodno za život. Gradonačelnik je jedan od najodgovornijih za takvo stanje, a vidimo i na ovome primjeru - nije naredio uklanjanje zapaljivih oplata sa zgrada, čak niti započeo projekt. Da vlada demokracija on bi već bio skinut zbog svih propusta, od kojih su Greenfell i ovaj neboder samo jedan od brojnih primjera.

BJ
Barutanski jarak
20:08 23.02.2024.

Jesu li od istoga materijala pročelja onih dviju zgrada u Medvedgradskoj od lažne tamne cigle? Da ne bi i one planule. I ona zgrada nakon Zvijezde prema centru, na desnoj strani, isto djeluje plastično.

DU
Deleted user
17:00 07.05.2021.

Ehhh da su samo neboderi nejveci problem tamo , ubistva nozevima svaki dan a da ne govorim o pljackama na ulici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije