Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
General Diković:

'Srbiji su potrebni obrambeni sustavi dometa većeg od 400 kilometara'

13.01.2018.
u 14:17

Diković je rekao kako "aktualna situacija u međunarodnim odnosima utječe na planove razvoja sposobnosti Vojske Srbije"

Načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije (GVS) general Ljubiša Diković izjavio je u subotu da su protuzračnoj obrani Srbije potrebni obrambeni sustavi dometa većeg od 400 kilometara, te da se razmatra nekoliko opcija, a ne samo nabava ruskog raketnog sustava S-300, objavila je Radio-televizija Srbije(RTS).

Diković je u specijaliziranoj emisiji "Dozvolite..." RTS-a rekao kako "aktualna situacija u međunarodnim odnosima utječe na planove razvoja sposobnosti Vojske Srbije", najavljujući da će VS uz redovite zadaće, ove godine raditi na moderniziranju naoružanja.

Komentirajući medijska nagađanja o nabavi raketnih sustava S-300 i BUK, Diković je rekao da se planira nabava sustava velikog i srednjeg dometa, a razmatra se koji su sustavi najbolji i najučinkovitiji za konfiguraciju teritorija Srbije.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

1/12

"Jasno smo kazali da nam je potrebna protuzračna obrana koja može voditi borbu na daljinama većim od 400 kilometara. Koji će to sustav biti - vidjet ćemo....Naravno da se razmatraju i sustavi S-300 i BUK, ali razmatramo i druge sustave", objasnio je Diković za RTS, naglasivši kako  "još nije vrijeme da se govori o konkretnom rješenju".

Beogradski mediji su tijekom studenog prošle godine objavili da će predsjednici Srbije i Bjelorusije, Aleksandar Vučić i Aleksandar Lukašenko, u ožujku ove godine potpisati ugovor o kupnji četiri baterije sustava S-300 i šest zrakoplova MIG 29.

Srbija je u 2016. dobila paket donacija naoružanja i vojne opreme iz Rusije, među ostalim i šest korištenih zrakoplova MiG-29 čija će modernizacija koštati između 180 i 230 milijuna eura.

Komentara 49

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
20:22 13.01.2018.

Meni ništa jasno .. zemlja koja koja je pod krinkom Jna započela rat sa svim bivšim republikama i sve izgubila sad nabasvlja isključivo obrambeni sustav ?

Avatar heyhay
heyhay
15:40 13.01.2018.

Nemaju šta za jest kakav s-300 i ostale gluposti,nisu kupili i zamjenili običan kamion u vojsci još se voze u tamićima u kojima nema grijanja iz onog filma "tko to tamo peva"

Avatar Illyrian-Albanian
Illyrian-Albanian
19:38 13.01.2018.

srbijanci znaju da započinju ratove, obićno protiv slabijih, pri tom posežu sa svim neljudskim nagonima do genocidnosti... Kada se rat završi onda počinje kuknjava te ovo te ono, mitovi, frustracije itd itd itd Njihovu narav je onaj profesor predstavnik hrvatskih četnika je pogodio u sridu kada je izjavio "Mi smo lud narod"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije