Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritiziraju Hrvatsku

Blic: Puna im usta 'mira i stabilnosti', a i dalje su zarobljeni u devedesetima

Hrvatska i srpska zastava
Foto: Kristina Štedula Fabac/PIXSELL
30.12.2017.
u 13:06

U članku se govori o trojici mladih Hrvata koji su pretučeni u vojvođanskoj Sonti te prosvjednoj noti koju je Hrvatska uputila Srbiji

Hrvatska neizlječiva bolest - Puna im usta 'mira i stabilnosti', a i dalje su zarobljeni u devedesetima, naslov je u današnjem Blicu, beogradskom dnevnom listu.

U članku se govori o trojici mladih Hrvata koji su pretučeni u vojvođanskoj Sonti te prosvjednoj noti koju je Hrvatska uputila Srbiji.

Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose kaže kako će 'ovakva situacija trajati sve dok je ovakve Hrvatske i ovakvih Hrvata jer je ovo problem dugog trajanja'.

– Radi se o tome što se identiteti nacija grade na žrtvi i tome da je onaj drugi loš. To su stvari koje se teško mijenjaju. Šok u Hrvatskoj koji je uslijedio nakon presude u slučaju Herceg-Bosne u Haagu, govori o tome da postoji problem s njihovim identitetom – kaže Janjić.

Dodaje kako političke elite ni u Hrvatskoj ni u Srbiji nisu izašle iz devedesetih godina te da imaju mnogo toga za raspravljati, ali je problem u tome što su i jedni i drugi navikli samo dobivati.

Komentirao je i hrvatsku blokadu pregovore Srbije s Europskom unijom.

– Uvjeren sam da sve ovo održava HDZ na vlasti, jer oni nemaju što drugo ponuditi građanima Hrvatske. Ovo je bolest dugog vijeka, i ne bi trebalo biti iznenađenje ako se ovakve stvari budu događale i ubuduće – smatra on.

Komentara 89

Avatar hr.granicar
hr.granicar
13:47 30.12.2017.

zbog komunjarama i Jugoslaveni koji su se vratili na gotovu drzavu i sad pljuju po njoj.sve su to kriva dva naša bivsa presjdnika skupa s Racanom.Sto se srbadije tiče, četnici iako su napravili najviše zla na balkanu pjevaju u isti glas i ne daju se omesti od svoje velikosrpske ideje. vucic bez srama laže i u oči gleda a znaju svi da je sudjelovao na ratišta po balkanu i poticajuci na mržnju i ubijanje. sramota za Srbiju je sto takav čovjek vodi srbiju i sto se može vidjeti i u republici srpskoj vidi se ,da je jedan čovjek na vlast više od 20g. a zašto ?pa zato što više pljujes i zabadas nos u hrvatsku srbadijski te narod više voli. kad slučajno se u njih dirne odmah idu glupe prodike kako oni neznaju sto se dešavaju.haha kakav .... narod

U1
ursus_1212
15:34 30.12.2017.

Uspoređivati Hrvatsku i Srbiju je vrlo degutantno. Srbija koja je bila agresor i koja ima četnike na vlasti, garnituru ljudi iz devedesetih godina mora još puno proći.

Avatar mofo
mofo
14:54 30.12.2017.

Haha pazi, žrtva se ne smije smatrati žrtvom agresije, ali zato agresor se bez srama predočava kao žrtva, čuli smo nedavno da čak agresor ima više stradalih i nestalih od žrtve koju je godinama ugnjetavao prije i tokom rata.. a inače, šta bi mi da večernji ne prenese koju vijest iz beogradskih novina svakodnevno.. baš me zanima je li u Srbiji ovako prenose hrvatske novinare koji pišu dobro i veličaju hrvatsku, ups, nema takvih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije