Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gay prava

Evo što donosi nacrt zakona o životnom partnerstvu

zakon
Foto: Vlada RH
02.12.2013.
u 22:13

Zakonom bi se trebalo izjednačiti životno partnerstvo s brakom u svim segmentima osim u posvajanju djece

Vlada je na svom Facebook profilu objavila kako će se Zakon o životnom partnerstvu uskoro naći u saborskoj proceduri te pozvala sve da se uključe u javnu raspravu.

Iz Vlade poručuju kako je cilj zakona manjinskoj skupini osigurati prava koja nikog drugog ne ugrožavaju.

 - Pozivamo predstavnike zainteresirane javnosti da najkasnije do 06. prosinca 2013. godine dostave svoje prijedloge i komentare na predloženi nacrt prijedloga zakona, naročito na pitanja istaknuta u dokumentu za savjetovanje, putem ovog obrasca na e-mail adresu: savjetovanje@uprava.hr, navodi se u pozivu.

Zakonom bi se trebalo izjednačiti životno partnerstvo s brakom u svim segmentima osim u posvajanju djece. Životno partnerstvo sklapalo bi se kod matičara, a istospolni parovi imali bi sva prava kao u bračnoj zajednicii, izuzev posvajanja djece.

Kompletan nacrt prijedloga Zakona o životnom partnerstvu pročitajte ovdje.

Komentara 25

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:33 02.12.2013.

A jel donešen kakav zakon za zaštitu hrvatske sirotinje, ništa a....neka, neka...nadoćete vi nama, još malo....

Avatar jure23
jure23
13:15 03.12.2013.

Prošle godine Haška presuda, ove godine referendum. Slijedeće godine?

Avatar *antonija*
*antonija*
10:54 03.12.2013.

Rodna neutralnost izraza Članak 5. Izrazi koji se koriste u ovome Zakonu i propisima koji se donose na temelju njega, a koji imaju rodno značenje, bez obzira jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu, obuhvaćaju na jednak način muškiki i ženski rod. Tko ce meni pravno neukoj ovo objasniti???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije