Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNOSI OSTAVLJAJU BEZ RIJEČI

Građani ljutito dijele fotografije računa: 'Kako se onda iščuđavate cijenama na lokacijama sa pogledom na more'

Račun za kavu
Foto: čitatelji Večernjeg lista
1/5
25.05.2024.
u 09:17

Redakciji Večernjeg lista javilo se nekoliko čitatelja te u nastavku donosimo račune iz Malog Lošinja, Opatije, Zagreba i Murtera

Iz godine u godinu građane sve više iznenađuju cijene u ugostiteljskim objektima, posebice na Jadranu tijekom toplijih mjeseci. Fokus je ponajprije na cijenama kave, mnogima omiljenoga napitka, pa je tako s približavanjem turističke sezone počela i sezona fotografiranja računa i uspoređivanja iznosa. S obzirom na neke cijene koje se naplaćuju već ovoga svibnja, čini se kako bi odlazak na kavu mogao postati luksuz.

Primjerice, prije nekoliko dana objavili smo račun s Hvara na kojemu se vidi kako kava s mlijekom košta 4,50 eura, odnosno gotovo 34 kune. Redakciji Večernjeg lista javilo se nekoliko čitatelja te u nastavku donosimo račune iz Malog Lošinja, Opatije, Zagreba i Murtera. 

Na Malom Lošinju, primjerice, naša je čitateljica gazirani sok platila 4,50 eura, a macchiato 3,20 eura. Uz to, naplaćena joj je naknada za uslugu od 0,39 eura pa je njezin račun za dva napitka ispao 8,09 eura.

Čitatelj nam je poslao račun iz Opatije koji, kako je kazao, pokazuje "napuhane cijene". Naime, na računu od 9. svibnja vidi se kako espresso košta 5 eura, veliki cappucino 6 eura, a nescaffe od vanilije 6,50 eura. Uz nekoliko kava, na računu se našao i koktel koji je plaćen 13 eura. 

Da cijene nisu "napuhane" samo na moru, pokazuje i jedan račun iz Zagreba. Naime, čitatelj iz Dubrovnika sjeo je u kafić u jednom zagrebačkom trgovačkom centru pa se zapitao zašto su cijene tolike u zatvorenom prostoru s pogledom na pokretne stepenice. On je tamo kavu s mlijekom platio 4 eura, a sok od 0,20l 3,90 eura. "Kako se onda iščuđavate cijenama na lokacijama sa pogledom na more ili glavnim ulicama", upitao je. 

S druge strane, još je jedan čitatelj poručio kako ima i pozitivnih primjera. On je zabilježio kako je 19. svibnja na Murteru espresso platio 1,30 eura. Uz to, napomenuo je kako je riječ o objektu koji se nalazi prvi red do mora.

Ako imate slične primjere, možete nam ih poslati na dojavi@vecernji.net

Račun za kavu
1/9

Komentara 73

OL
olujasviholuja
09:39 25.05.2024.

Platio točeno pivo u Francuskoj ((Carcassone) 8 € prošle godine . Prije 18 bio sam u Veneciju na trgu sv. Marka,ogromna terasa bila je prazna odnosno bio je jedan samo gost, jer je skupo,ali 500 metara dalje sve su bile bile pune ,gdje je kava bila 1,7-2 €. Zato treba bojkotirati ove što nenormalno diže cijene.

MA
majeltomoguce
09:34 25.05.2024.

A što reći, Batak grill na Buzinu ili Bogu iza nogu - naručiš i kažeš čovjeku da bi samo vode za piće - čovjek donese Janu od 0,750l i to naplati 3.5€ - a htio si samo besplatnu vodu iz pipe da možeš malo poslije jela se osvježiti. I što reći nego hvala i mene više nećete tamo vidjeti?

ZA
zagabria4
11:39 25.05.2024.

U Zagrebu otkad je Ledo u stranim rukama najmanji sladoled košta 2 EUR-a. Ćista pljačka, cijena materijala nije ni 20 centi. Deru kao ovi na moru što prodfaju kugle kao zlato. Dok građani ne počnu konkretno bojkotirati proizvođaće i dućane neće biti ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije