Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGOVANJE ZBOG PDV-A

Država 'sjela' na dio kuće Stjepana Tuđmana: 'Možda dobijem na lotu'

Kuća obitelji Tuđman
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/3
02.11.2018.
u 23:52

Vila je etažirana na četiri suvlasnička dijela, od kojih Stjepanu Tuđmanu, odnosno njegovim kćerima, pripada dvoetažni šesterosobni stan na prvom katu i u potkrovlju

Država se zbog duga od 192.652 kune uknjižila na suvlasnički dio vile koji je bio u vlasništvu Stjepana Tuđmana. On tvrdi da je vraćao dug dok je mogao, no sada je u mirovini i nema ga otkud vratiti.

Dug je nastao na ime PDV-a od restorana Lady Šram kojeg je Tuđman otvorio u Mesničkoj ulici u Zagrebu 1997. godine. Tri godine kasnije zatvorio je restoran zbog lošeg poslovanja, pišu 24 sata.

Trenutačno mu skidaju četvrtinu mirovine zbog duga pa se nametnulo pitanje koliko vremena će mu trebati da otplati ovaj dug.

- Tko to zna!? Ne znam. Morat ću se očito pobrinuti na neki drugi način kako bih riješio taj problem. Možda dobijem na lotu ili sportskim prognozama. Igram ih svaki tjedan. Morat ću to nekako riješiti - navodi Tuđman.

Vila je etažirana na četiri suvlasnička dijela, od kojih Stjepanu Tuđmanu, odnosno njegovim kćerima, pripada dvoetažni šesterosobni stan na prvom katu i u potkrovlju ukupne površine 328 četvornih metara.

Stjepan je svoj dio prepisao na kćeri, no ostalo mu je 'pravo stanovanja', pišu 24 sata.

Ključne riječi

Komentara 39

DO
doktorica
06:43 03.11.2018.

Nije ju ni gradio niti kupio za pravi novac,vila vrijedi milijune a kupljna je za siće zahvaljujući muljaži.Majka je rekla da su svi njezini sinovi uspješni,naravno kad je sve bilo dobiveno i bez truda,a sada kukaju.Da je pravde treba vratiti vlasnicima i njihovim potomcima vilu,i sve vile u kojima se valjuškaju ratni profiteri koji su bili sirotinja a sad izigravaju bogataše.Neka idu stanovati na periferiju odakle su i došli.

AE
Aedes2017
08:58 03.11.2018.

Sinovi oca domovine !

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
07:44 03.11.2018.

kako došlo, tako ošlo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije