Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudsko rješenje

Propala 'Domovina – Holding' Stjepana Tuđmana pred brisanjem iz sudskog registra

Stjepan Tuđman
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
07.06.2016.
u 12:06

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa iz siječnja kojim su se pozivali zastupnici 'Domovine – Holding' da u roku od petnaest dana predaju popis imovina i obaveza tvrtke, ali i njihovi vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka.

Trgovački sud u Zagrebu objavio je rješenje kojim se zaključuje stečaj nad dužnikom 'Domovina – Holding d.o.o', konzultantskom tvrtkom Stjepana Tuđmana, sina prvog hrvatskog predsjednika, te će nakon pravomoćnosti tog rješenja ta Tuđmanova tvrtka s 1,55 milijuna kuna utvrđenog duga biti brisana iz sudskog registra.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa iz siječnja kojim su se pozivali zastupnici 'Domovine – Holding' da u roku od petnaest dana predaju popis imovina i obaveza tvrtke, ali i njihovi vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka. Budući da se vjerovnici i Stjepan Tuđman nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je taj dužnik nesposoban za plaćenje i po službenoj dužnosti donio rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Tvrtka 'Domovina – Holding' osnovana je 1995., temeljni kapital joj je 100.000 kuna, a kao jedini osnivač i direktor u sudskom registru naveden je Stjepan Tuđman. U predmetu poslovanja 'Domovine – Holding', društva za poslovno savjetovanje, navedena je izdavačka i tiskarska djelatnost, financijsko posredovanje, reklama i propaganda i, između ostaloga, proizvodnja metala, građevinarstvo i ugostiteljstvo.

Prema posljednjem predanom financijskom izvješću za 2011., 'Domovina – Holding' je imala 2,3 milijuna kuna prenesenog gubitka. Uz ime Stjepana Tuđmana u sudskom registru povezuje se još devet tvrtki kojima je direktor, jedini osnivač ili član nadzornog odbora. Od tih devet tvrtki čak šest ih je brisano iz sudskog registra, a aktivne su još samo tri među kojima su trenutačno još i Domovina – Holding d.o.o i Domovina d.o.o.

Komentara 12

OS
osica
12:17 07.06.2016.

Ovo ne zaslužuje komentar. Mnogi su propali i ostali bez svega, samo što su htijeli raditi i živjeti od svoga rada a država im nije stvorila uvjete. Ništa, osim porezne presije . Svi koji su poslovali s državom opstali susu . No kad se zatvorila pipa "oni se brišu, firma nema imovine i bay bay" . Obrtnici, pamet u glavu vi odgovatare vašom imovinom.Ostaje vam jedan mali mali dio, makar jedan podrumski stančić, čak ako ste nekretninu naslijedili. "Morate platiti za sve one koji ne moreaju."

DU
Deleted user
13:30 07.06.2016.

ne kaže se badava oteto prokleto evo bog sudi svima

DU
Deleted user
12:26 07.06.2016.

Na snimci je Miro, a na Stjepan Tuđman.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije