Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica smrti

Daleko od javnosti: Unuke i unuci Franje Tuđmana u biznisu, 
ne zanima 
ih politika

Franjo Tuđman,obljetnica smrti
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
11.12.2014.
u 12:36

Cijela obitelj Tuđman živi povučeno, u politici je samo sin Miroslav, a unuci i unuke djedov imidž čuvaju i na internetskoj stranici

Intimno, želio bih doživjeti osamdesetu! Dotle bi se valjda vidjelo štošta iz naše nacionalne sudbine, iz svjetske… A tada bih znao što će biti i iz moje unučadi…, napisao je Franjo Tuđman u svome dnevniku na 60. rođendan, 14. svibnja 1982. Petnaest godina nakon njegove smrti njegovi su unuci daleko od oka javnosti. Cijela obitelj pokojnog Franje Tuđmana živi povučeno. U politici je jedino stariji sin Miroslav, koji je i jedini eksponiraniji u javnosti. No ni on nije želio govoriti o obitelji.

Rade u tišini

Unuci prvog predsjednika zajedno su pak odlučili u tišini raditi na djedovu imidžu. Pokrenuli su i stranicu www.tudjman.hr koju kao urednici potpisuju kćeri Miroslava Tuđmana i Nine MorićNina Tuđman Vuković i Ivana Tuđman, sinovi Nevenke Tuđman Dejan i Siniša Košutić, te Nera i Ana-Marija Tuđman, kćeri Stjepana i Snježane. Dejan je svojevremeno punio novinske stupce kao najmlađi vlasnik banke, a sada se o njemu rijetko piše. Živio na relaciji Zagreb – Beograd. Sada ima konzultantsku tvrtku i bavi se poslovnim savjetovanjem. O privatnom životu zna se da je bio oženjen arhitekticom Anom Martinom Bakić, kćeri kipara Vojina Bakića. Imaju dva sina, a svojedobno se pisalo da je Dejan na sudu vodio borbu da mu se smanji alimentacija, jer navodno nema novca, te da se bivšoj supruzi oduzme stan.

Siniša, mlađi sin Nevenke Tuđman, oženjen je Ivom, kćeri prvakinje splitskog Hrvatskog narodnog kazališta Zoje Odak. Iva je sociologinja zaposlena na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu. Siniša se nekad bavio automobilizmom, a nakon smrti djeda Franje povukao se iz javnog života i zaposlio u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Sektoru za međunarodne odnose. Njegova sestrična Nina Vuković Tuđman na početku karijere radila je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na Odsjeku za anglistiku, a sada ima tvrtku za prevođenje, edukaciju za natječaje za posao u Europskoj uniji te za pripremu projekata za financiranje iz fondova EU. Dvije kćeri Stjepana Tuđmana, Nera i Ana-Marija, drže se podalje javnosti. Osim njih, Stjepan Tuđman ima i sina Franju s modnom dizajnericom Antonijom Vlatković.

Obitelj na dva kata

Stjepan sa suprugom Snježanom, koja mu je bila i poslovna partnerica u neuspjelom ugostiteljskom poslu, živi u istoj kući s majkom Ankicom u Nazorovoj ulici u Zagrebu. Supruga prvog predsjednika živi u prizemlju, a djeca – Stjepan i Nevenka – na katu. Ankica Tuđman i dalje nastoji biti aktivna u radu Humanitarne zaklade za djecu Hrvatske koja prikuplja novac za školovanje siromašnih.

>>Karamarko o predstavljanju Tuđmana u udžbenicima: Oni pokušavaju uzeti našu djecu

>>Obitelj, kolege, prijatelji i političari položili svijeće na grobu Franje Tuđmana

Komentara 135

Avatar pekarr
pekarr
13:04 11.12.2014.

..kakva politika... neće nam kruha donijeti rasprave o ljudskim pravima, ni ustaše, ni partizani..donijet će nam jedino gubitak još tih malo živaca što imamo. Daj ljudima posla i da mogu otic na ljetovanje bez da ih optereti... kakva politika..

Avatar Joseph84J
Joseph84J
13:06 11.12.2014.

Nećemo dopustiti tim jugokomunističkim ostacima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti. Ne samo sa crnim nego i zelenim i žutim vragovima koji se povezuju sa svim protivnicima hrvatske samostalnosti. Ne samo povezuju nego im se nude. Ne samo da im se nude nego im se prodaju za judine škude

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
13:08 11.12.2014.

Svaka cast Franceku Ali ostali su se slepali uz Franceka dok je bio ziv . Puno ih ima I razlicitih karaktera zasto to ?. Cudno da Nakon Detudjmanizacije se klanje ju Franceku kojem su za bili Noz u ledja Pljuc Svima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije