Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši šef Janafa

Dragan Kovačević osuđen zbog davanja lažnog iskaza

Dragan Kovačević, predsjednik Uprave JANAF-a
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
10.04.2024.
u 13:23

Dragan Kovačević (54) u postupku je priznao da je prijavio nestanak vozačke, no kako nije znao da mu je istu pet mjeseci ranije oduzela talijanska policija

Bivši šef Janafa Dragan Kovačević (54) suočio se s nepravomoćnom presudom zbog davanja lažnog iskaza. Sud ga je osudio na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje te mu naložio plaćanje 441,04 eura sudskih troškova, navodi Jutarnji.hr. On je, naime, u lipnju 2020. godine u prostorijama Službe za upravne poslove Policijske uprave zagrebačke neistinito naveo, smatra Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, da je vozačku dozvolu izgubio 8. ožujka 2020. na području Zagreba. Kasnije se otkrilo da mu je vozačka dozvola bila oduzeta nekoliko mjeseci ranije, od strane policije u Italiji nakon što je počinio prometni prekršaj.

Istaknuo je i kako u policiji ije davao iskaz, nego prijavio gubitak vozačke. "Pitao sam službenika u policiji tog dana što da napišem. Rekao mi je: ‘Napišite nešto‘. Sjetio sam se da sam izgubio novčanik pa sam pomislio da je s novčanikom otišla tada i vozačka", rekao je. 

Kovačević je u postupku priznao da je prijavio nestanak vozačke, no kako nije znao da mu je istu pet mjeseci ranije oduzela talijanska policija. "Vezano za događaj u Italiji kad su me zaustavili policajci, tada sam napuhao 0,25 promila i puhao sam četiri, pet puta sve dok nisu navukli na 0,55 kako piše na dokumentu. Policajcu sam predao vozačku, prometnu i osobnu, a platio sam odmah i kaznu, nekih 200 ili 300 eura. Ja ne govorim talijanski i taj razgovor s policajcem je bio nikakav. Nismo se ništa razumjeli. Nakon toga policajac mi je vratio dokumente i ni na kraj pameti mi nije bilo da mi je vozačka oduzeta jer nisam dobio nikakvo rješenje. A sad vidim da piše u pristigloj dokumentaciji da mi nije vraćena. Da sam htio nekog prevariti ja bih to napravio pet dana kasnije, a ne pet mjeseci od toga u Italiji", branio se.

GALERIJA Kaos na Poljudu: Huligani upali na teren pa bacali sjedalice i sukobili se s policijom

Dragan Kovačević, predsjednik Uprave JANAF-a
1/18

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije