Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neizvjesno u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije

DP neće s Kerumom, pozvao Most da zajedno s njima i HDZ-om obnašaju vlast

Split: Konferencija za medije Domovinskog pokreta
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
09.06.2021.
u 14:30

Kako na to gledaju u Mostu, koji je sa osvojenih 7 mandata druga snaga u Splitsko-dalmatinskoj županiji, još ne žele otkrivati

Domovinski pokret ne želi suradnju ni s Ostojićevim SDP-on ni s Kerumovim HGS-om, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare Nikola Grabovac, član predsjedništva DP-a i predsjednik županijske organizacije, pozivajući MOST da u Splitsko-dalmatinskoj županiji uđe u koaliciju s HDZ-om koju bi i oni podržali.

Naime, iako je Blaženko Boban nadmoćno pobijedio svog protukandidata Ranka Ostojića, u Županijskoj skupštini situacija za HDZ nije jednostavna, a osvojili su najviše, 18 vijećnika. Njihov dojučerašnji partner HGS je podbacio i ima samo 4 mandata, što im zajedno nije dovoljno za većinu od 24 vijećnika. Kalkuliralo se kako će s njima u koaliciju ući i Domovinski pokret čija tri vijećnika bi im omogućila većinu.

- Suradnja nije moguća s HGS-om Željka Keruma. Oni su omogućili trgovačkom koalicijom da naša županija postane potpuno devastirana. Kada govorimo o rezultatima, moramo priznati HDZ-u pobjedu, ali oni više neće moći napraviti koaliciju svojim uhodanim stilom i pomoću žetončića. Most je kao i Domovinski pokret opcija koja je dobila povjerenje za promjene i provođenje reformi. Možemo postati osigurač i ključni faktor koji će se u našoj županiji događati. Most je predvođen legendama, Ivicom Kukavicom i Mirom Buljem i ja ih javno pozivam na suradnju. Svima je jasno da HDZ i Most čine elegantnu većinu i mi bismo ih podržali, na osnovu programske suradnje i bez ikakve trgovine. Pozivam ih da sjednu za stol i dogovore model suradnje za dobrobit županije - rekao je Grabovac.

Kako na to gledaju u Mostu, koji je sa osvojenih 7 mandata druga snaga u Splitsko-dalmatinskoj županiji, još ne žele otkrivati. U četvrtak će održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti Miro Bulj, Ivica Kukavica i Ante Kujundžić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije