Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJSKO NASILJE

Djeda premlatio i ostavio bez svijesti, bratu noću upao u stan i hvatao ga za vrat, a ocu prijetio nožem

Policija - ilustracija
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL/Ilustracija
1/2
12.02.2021.
u 08:57

Tužiteljstvo u optužnici traži da se 28-godišnjaku produži istražni zatvor koji mu je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela

Za pokušaj ubojstva, nanošenje ozljede, prijetnju i oštećenje tuđe stvari optužen je 28-godišnjak, a optužnicu protiv njega podiglo je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

Mladića se tereti da je u noći na 12. studenoga 2020., točnije od 22.20 do 1.40 u prizemlju obiteljske kuće u mjestu Blizna Donja (općina Marina), svoga 80-godišnjeg djeda udario neutvrđenim tupotvrdim predmetom više puta po glavi i tijelu, pri čemu ga je  ozlijedio opasno po život, jer je 80-godišnjak imao razderotine, krvne podljeve, oguljotine, prijelom lijeve sljepoočne kosti, krvarenje pod tvrdu i meku moždanicu te nagnječenje mozga. Nasilni unuk je potom pobjegao, a teško ozlijeđeni 80-godišnjak nađen je ujutro bez svijesti, a život mu je spašen hitnom medicinskom intervencijom.

Osim toga, 28-godišnjak se tereti i da je nakon napada na djeda, iste noći, 12. studenoga 2020. u 2.15 udarcima nogom odvalio ulazna vrata stana svog 32-godišnjeg brata u Trogiru. Išao je u stan, pa u sobu u kojoj mu je brat spavao sa suprugom i malodobnim djetetom.  Nasilnik je brata uhvatio rukama za glavu te ga je lakše ozlijedio jer ga je udario u oko. Prije no što je otišao, zaprijetio mu je.

Nakon napada na dva člana obitelji, 28-godišnjak je iste noći u 2.20 razbio i staklo na verandi 43-godišnjakinje u Trogiru. Nakon što je razbio staklo, kroz otvor je provukao ruku te otključao vrata i ušao u verandu. S verande je gurao ulazna vrata pokušavajući ući u stan, no kako u tome nije uspio, otišao je, a šteta nastala razbijanjem stakla je 1000 kuna.

Osim navedenog, 28-godišnjak se tereti  i da je 11. studenoga 2020. oko 8 sati u obiteljskoj kući u Kaštel Novom, držeći nož u ruci, prijetio svom 55-godišnjem ocu. Malo prije toga, 28-godišnjak je iz sobe uzeo igračku pa je razbio, a iz garaže donio je drveni pladanj koji je također razbio bacivši ga na pod. Tužiteljstvo u optužnici traži da se 28-godišnjaku produži istražni zatvor koji mu je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. 

Ključne riječi

Komentara 2

LI
liliZG
12:28 12.02.2021.

to je neki opaki trip bio...

TI
tico123
09:28 12.02.2021.

kad vidim sve te vijesti u zadnje vrijeme pomislim na čemu su ti dalmatinci mada ima i drugdje takvih crnih kronika ali oni prednjače sa velikim crnilom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije