Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je odgovoran za tragediju?

Dječak je bio neplivač, a utopio se u 'divljoj rijeci'

Gradski bazeni Cerine
Damir Spehar/PIXSELL
17.04.2018.
u 10:10

Neki su očevici spomenuli mogućnost da je dječak udario glavom u zid bazena i potonuo jer nitko to nije vidio niti je čuo zapomaganje

Obdukcija tijela osmogodišnjeg dječaka koji je u nedjelju oko 17.30 sati preminuo na rođendanskoj proslavi na bazenima Cerine u Koprivnici potvrdila je da se utopio. Na tijelu nema ozljeda koje bi upućivale na to da je udario glavom o rub bazena. Obdukcija je obavljena jučer, a policija je danas izvijestila da je uzrok smrti utapanje. Istraga o tome tko je odgovoran za smrt dječaka i o propustima u nadzoru djece, još traje.

Na koprivničkim Bazenima Cerine utopio se osmogodišnji dječak iz Koprivnice koji je s još sedmero djece bio na rođendanskoj proslavi. Njegovo je beživotno tijelo pronašao jedan od plivača u tzv. divljoj rijeci, gdje je voda duboka do 130 centimetara. S djecom su bile dvije animatorice i organizatorica proslave (o točnom broju službenog očitovanja zasad nema), a na bazenima je bio i zaposleni spasilac. Sva djeca koja su došla na rođendan prijavljena su kao kupači, no dječak je navodno bio – neplivač.

Za djecu od 5 do 15 godina

U PU koprivničko-križevačkoj jučer su samo izvijestili da je u 17.36 zaprimljena dojava da se na bazenima utopilo dijete rođeno 2010. godine.

– Na mjestu događaja obavljen je očevid i u tijeku je kriminalističko istraživanje – rekla je policijska službenica Dijana Žagar. Određena je za jučer obdukcija tijela, a policija pregledava snimke nadzornih kamera i fotografije s proslave. Neki su očevici spomenuli mogućnost da je dječak udario glavom u zid bazena i potonuo jer nitko to nije vidio niti je čuo zapomaganje. Istražuje se i što su u to vrijeme radile animatorice i spasilac i je li bilo propusta u nadzoru. – Okolnosti i uzroke zbog kojih je došlo do nesreće utvrđuje istraga nadležnih institucija s kojima uprava Komunalca potpuno surađuje kako bi se razjasnio tragični događaj – ističu uprava Komunalca i vodstvo bazena, koji su jučer izrazili žaljenje zbog tragedije. – Riječ je o nenadoknadivu gubitku za obitelj koji je uzrokovao nemjerljivu bol i tugu, stoga još jednom izražavamo najiskreniju i najdublju sućut – rekla je voditeljica Bazena Cerine Petra Bijač.

“Želite li svom djetetu pokloniti nezaboravnu rođendansku zabavu, prepustite svu brigu nama... Uz animatore, glazbu i igre na vodi provest ćete najluđi vodeni rođendan u gradu!”, piše u ponudi na internetskim stranicama Bazena Cerine. Rođendani su za djecu od pet do 15 godina, a cijena je 450 kuna, plus 42 kune po djetetu.

Ugašeni mladi životi

U svibnju 2009. na bazenima Termi Tuhelj utopila se šestogodišnja djevojčica, a u lipnju 2002. u olimpijskome bazenu lječilišta Topusko život je izgubila 13-godišnjakinja. Petogodišnja djevojčica utopila se u svibnju 1999. pri pražnjenju bazena HTP-a M. Gubec u Stubičkim Toplicama.

Gradski bazeni Cerine
1/7

Komentara 7

Avatar tkozna
tkozna
09:43 17.04.2018.

Fuj Vl, navodno i to je vaša vjerodostojnost. Fuj sramotno, na smrti djeteta senzacionalistički natpisi. Do kuda ide vase novinarstvo. Nemojte brisati ovaj komentar, budite profesionalni.

Avatar raco
raco
09:34 17.04.2018.

"Sva djeca koja su došla na rođendan prijavljena su kao kupači, no dječak je navodno bio – neplivač." <NAVODNO>. Pa kako onda u naslov članka napišete da je bio neplivač? Stvarno ste neozbiljni.

SC
schwertransport
09:49 17.04.2018.

Posao koji radis a ne radis sa voljom i zeljom nemoj ga niti raditi.... sucut obitelji i prijateljima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije