Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Koprivnici:

Dječak (8) se utopio na rođendanskoj proslavi na gradskom bazenu

Dječak se utopio na bazenu u Koprivnici
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/7
15.04.2018.
u 23:18

Prema prvim neslužbenim informacijama do tragedije je došlo u dijelu bazena „umjetna rijeka“

Na koprivničkim Gradskim bazenima utopio se osmogodišnji dječak. Liječnici su ga pokušali spasiti, no preminuo je oko 17.40 sati. Prema pisanju portala epodravina, dječak iz Koprivnice je na bazenima bio na rođendanskoj proslavi, a utopio se u tzv. "brzoj rijeci".

Na proslavi je, prema pisanju portala epodravina.hr, bilo osmero djece na koju su navodno pazile tri animatorice. Sva djeca koja su stigla na rođendan djelatnicima bazena su prijavljena kao kupači. Gradonačelnik Mišel Jakšić izrazio je sućut roditeljima dječaka. 

Na društvenim mrežama povela se rasprava o sigurnosti na bazenima, kao i o tome zašto spasioci i animatori nisu na vrijeme uočili da se dječak utaplja, pa bi ga se možda moglo spasiti. Pisalo se i da se i nakon tragedije na drugom kraju bazena nastavio slaviti rođendan drugog djeteta, no prema drugim informacijama, kupalište je odmah nakon dječakove smrti zatvoreno za posjetitelje. Više će se informacija znati sutra. 

Jedna je majka na društvenoj mreži napisala da je s djetetom bila na rođendanu prije mjesec dana i da je bila šokirana lošom organizacijom nadzora djece na slavlju. 

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Ada
Ada
23:37 15.04.2018.

Mali dječače, počivaj u miru. Vjerujem da si već sa anđelima. Neka dragi da utjehu ožalošćenima, i pomogne animatoricama da ovo prežive. Znam kakva je odgovornost paziti na tuđu djecu i kad se ovako nešto dogodi... ne dogodilo se više nikome!

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
19:27 15.04.2018.

Zalosno je da takva mjesta nemaju osposobljene spasioce koji nadgledaju bazene sa djecom , zalosno je da u jednom ogradjenom bazenu ostali posjetioci ne primjete tako nesto nego ljudska sebicnost i svatko gleda samo sebe a najzalosnije je sto jednoo takvo mjesto opustanja i zabave samo i jedino zbog ljudskog nemara postane mjesto tragedije sa malim andjelom .

Avatar Ada
Ada
23:37 15.04.2018.

Mali dječače, počivaj u miru. Vjerujem da si već sa anđelima. Neka dragi da utjehu ožalošćenima, i pomogne animatoricama da ovo prežive. Znam kakva je odgovornost paziti na tuđu djecu i kad se ovako nešto dogodi... ne dogodilo se više nikome!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije