Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milinovićevi favoriti

Direktorica TZ Gospić Maja Strilić: Nisam ušla ni u uži krug, žalit ću se!

Maja Strilić 12 godina je u Turističkoj zajednici Gospić, a 10 je direktorica
Foto: Glaslike.hr
1/5
05.01.2018.
u 08:25

Ličko-senjski župan za čelno mjesto NP Plitvička jezera imao je dvije favoritkinje; v. d. ravnatelja Plitvica i direktoricu gospićkog TZ-a

Na natječaj za ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera javilo se 13 kandidata, od kojih je osam zadovoljilo sve kriterije i ušlo u konačan izbor. Ličko-senjski župan Darko Milinović, nezadovoljan izborom Tomislava Kovačevića, ne taji da bi na čelnoj poziciji našeg najpoznatijeg nacionalnog parka htio vidjeti jednu od svoje dvije favoritkinje; Antoniju Dujmović, donedavnu v. d. ravnateljicu NP Plitvička jezera, ili aktualnu direktoricu Turističke zajednice Gospić Maju Strilić.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinari moćni je lički političar izazvao ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića da javno iznese zašto Antonija Dujmović nije dobra kandidatkinja za ravnateljicu Nacionalnog parka Plitvička jezera. V.d. ravnateljicu Plitvica Antoniju Dujmović nismo uspjeli dobiti na telefon, a Milinovićeva druga kandidatkinja, direktorica gospićkog TZ-a, nije, pak, ušla ni u uži izbor osam kandidata s kojima su obavljeni razgovori.

Tumačenje uvjeta natječaja

– U političku dimenziju cijele priče neću se upuštati. No, priča s izborom ravnatelja Plitvica za mene nije završena. Moja je prijava odbačena s obrazloženjem da nije pravovaljana. U natječajnim uvjetima je, među ostalim, navedeno da kandidati moraju imati pet godina iskustva u struci. Ja to i imam. Međutim, u pravnoj službi Nacionalnog parka su mi objasnili da se zapravo mislilo na pet godina iskustva u struci s visokoškolskom naobrazbom. Kako sam ja fakultetsku diplomu stekla prije godinu dana, to me tobože eliminira. Međutim, bitno je ono što uistinu piše u natječajnim uvjetima, a ne kako oni to naknadno pokušavaju protumačiti. Čim procedura završi i dobijem rješenje, žalit ću se na odluku. Konzultirala sam se s više stručnjaka za radno pravo i svi kažu da sam bila pravovaljani kandidat – kaže Maja Strilić, koja je u gospićkoj turističkoj zajednici 12 godina, od čega deset godina kao direktorica.

Maja Strilić 12 godina je u Turističkoj zajednici Gospić, a 10 je direktorica
1/12

Suprug A. Dujmović osuđen

A i prije toga, dodaje M. Strilić koja je trenutačno zbog gripe na bolovanju, radila je u turizmu. V.d.ravnateljica NP Plitvička jezera Antonija Dujmović, pak, dugogodišnja je zaposlenica tog Nacionalnog parka, a kao v.d. vodila ga je samo dva mjeseca. Tijekom tog kratkog razdoblja javnost je doznala da novi cjenik ulaznica za 2018., koji je planirala bivša uprava Parka, možda neće zaživjeti, ali i da je u poslovni prostor u naselju Mukinje novi zakupac uselio i prije nego je natječaj za zakup 24 kvadrata završio....

Prezime Dujmović na Plitvicama je, inače, dobro poznato. Taj Nacionalni park od 1996. do 2000. vodio je, naime, suprug Antonije Dujmović, Stjepan. Njegov se mandat poklapao s mandatom tadašnje zamjenice ministra turizma Vinke Cetinski, a i sam je bio osumnjičen za počinjenje 20 kaznenih djela na štetu Parka (među ostalim i za malverzacije u obnovi hotela Plitvica). Prije deset godina na Općinskom sudu u Gospiću osuđen je na godinu dana zatvora; od devet kaznenih djela Državno odvjetništvo odbacilo je osam, a od 32 milijuna kuna štete, za koju ga se teretilo, osuđen je za štetu od jednog milijuna. Dujmović je bio i pomoćnik ravnatelja Plitvica u mandatu Borislava Perice.

Komentara 34

MI
microlion
08:54 05.01.2018.

Maja Strilić je devet godina radila kao direktorica a da nije završila fakultet?! I još se ide žaliti? E neki stvarno nemaju srama.

Avatar IvanR
IvanR
08:46 05.01.2018.

Kakvo uhljeb zanimanje

SE
sebaa
09:46 05.01.2018.

Zar je potreban fakultet... treba joj samo iskaznica HDZ-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije