Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PERFORMANS

Molitvom sam se obratio Tuđmanu da spasi mitsko mjesto HDZ-a

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/10
17.12.2019.
u 16:16

'To je najmanje što mogu učiniti za te hrvatske domoljube, da dođu i spase hrvatsku ekonomiju, jer Hrvatskoj sada trebaju ti razboriti i racionalni domoljubi'

– Rekli su mi da Kolinda najprije sve pozdravi pa ću i ja sad tako – smiješeći se prilazio je danas prijepodne u svom već dobro znanom fluorescentno-žutom prsluku s natpisom “Korupcija svima” i kačketom na glavi predsjednički kandidat Dario Juričan (alias Milan Bandić) grupi novinara i snimatelja okupljenih ispred restorana Gastro Globus na zagrebačkom Velesajmu.

– Kako ste? Jeste dobro? Ne valja, moram to malo otegnuto govoriti. Kako steeeee? Jeste dobrooooo? – držeći u jednoj ruci poveliku svijeću, s drugom se rukuje sa svima i u hodu pokušava pogoditi najbolju govornu intonaciju i imitaciju aktualne predsjednice. Ide mu. Nakon što se svakome meko osmjehnuo krenuo je prema ulazu u Gastro Globus gdje je svijeću upalio pa kleknuo, sklopio ruke, pognuo glavu i u sebi se pomolio. Kad je tiha molitva završila, ustao je, stao pred novinare i obratio im se.

– Okupili smo se danas ispred restorana Gastro Globus koji je 90-ih bio strateška točka HDZ-a, a osnovao ga je Miroslav Kutle. Tu se prikupljao prvi novac za HDZ, a Franjo Tuđman je tu ulazio na stražnja vrata. Kutle je nakon 2000. završio u zatvoru pa je onda otišao na službeni put u BiH. HDZ ga je sad zaboravio, ali ja nisam. Danas u ovoj zgradi više nema Kutle, ali tu redovito dolazi HDZ. Tu je i Kolinda održala svoj predizborni govor, a mi smo danas ovdje zato što se Tuđman okreće u grobu jer Milan Bandić želi srušiti Velesajam i ovu povijesnu zgradu za HDZ, za državu i za korupciju, a HDZ će mu u tome pomoći. Bandić sa svojim pajdama na ovom mjestu planira napraviti zagrebački Manhattan. Srušit će ovo mitsko mjesto gdje su HDZ-ovci dolazili na žderačine kod Kutle. Ovo je povijesna kolijevka HDZ-a i došao sam se pomoliti i zamoliti Tuđmana gore: “Franjo, oprosti im, ne znaju što čine.” Tuđman kao utemeljitelj korupcije u Hrvata ovo nije zaslužio – ozbiljnim tonom kazao je Juričan dodavši da Hrvatskoj sad trebaju razboriti i racionalni domoljubi pa će zato, čim postane predsjednik države, uz Sanadera pomilovati i Kutlu i Mamića.

Potom je svim prisutnim novinarima i snimateljima udijelio po jednu novčanicu od “366 kumova” s njegovim likom, uz opasku, da je prvi od predsjedničkih kandidata kupio medije.

Na novinarski upit - što kaže na primjedbe da nekome oduzima glasove te kome ih od svojih protukandidata oduzima, Juričan je kratko uzvratio:

 - Ja glasove ne oduzimam nikome, ja ih dodajem.

I već se moralo dalje. Kampanja zove. Zahvaljujući protekciji, za razliku od drugih, dobili smo priliku do idućeg se punkta voziti u autu zajedno s Juričanom. Kako je bilo i gdje smo bili, možete pročitati sutra u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

1/10

Komentara 5

OP
opapara
16:01 17.12.2019.

evo sad će mamićevci glasati za njega da pomiluje jugoslavena lopinu

ZO
zoranos
15:52 17.12.2019.

A zašto ga zovete starim imenom? Zar mu nije sud priznao pravo na ime Milan Bandić?

Avatar Nick2k
Nick2k
20:32 17.12.2019.

I sto kaze Franjo? Rusi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije